ANASAYFA arrow right Güncel

Kentsel dönüşümüm de örnek

Kentsel dönüşümüm de örnek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesinin ayrıntılarını anlattı.
Şahinbey’de 4 bölgede gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla takdir toplayan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, proje çalışmalarıyla ilgili bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Sağlıksız yapıları kentsel dönüşüm projeleriyle eritmeye çalışan Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşümde öncelikli amaçlarının can güvenliği olduğuna vurgu yaptı. Vatandaşı mağdur etmeden, onların taleplerine kulak vererek çalışmalarını sürdüren Başkan Tahmazoğlu, ”Sağlıklı ve modern binalarda insanca yaşamak insanımızın hakkıdır” dedi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşların duasını alarak yaptıklarını dile getiren Başkan Tahmazoğlu, ”Şahinbey Belediyesi olarak önceliklerimiz var. Birincisi kentsel dönüşüm. Çünkü buna bağlı olarak birçok sıkıntıyı çözeceğimizi düşünüyoruz. Kentsel dönüşüme vatandaşlarla tek tek el sıkışarak başladık. Bu çok önemli. Türkiye’de birçok ilde yıkım işlemleri gerçekleştirilirken kiremitler havada uçuşuyor, bıçaklar çekiliyor. Basına malzeme olacak hiçbir yıkım gerçekleştirmedik. Biz vatandaşlarımızın hakkını kimseye yedirmemeye kararlıyız. Biz vatandaşlarımızın hakkını vererek, onların duasını alarak bu işi götürüyoruz. Şahinbey’in yüzde 80’i çarpık yapılaşmış. Bunlarla mücadele ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu yola baş koyduk. Birçok belediye bu işe girmiyor. Çünkü bu iş gerçekten zor. Bu iş bir ekip işi. Bu işe gönlünüzü, yüreğinizi, sabrınızı koymanız lazım” diye konuştu.
Başkan Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı, Çamlıca, Sakarya, Yazıcık, Tuttepe, Güzelvadi, Perlikaya, Serinevler ve Barak mahallelerinde yıkım çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, ilk etapta 379 konutun Nuripazarbaşına yapılacağını sözlerine ekledi.
Vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yoğun gayret göstererek önemli projelere imza atan Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte hedefine adım adım ulaşıyor. 4 yıllık görev süresinde belediye imkanlarıyla 4 bin konut yapmayı hedefleyen Başkan Tahmazoğlu’nun koyduğu hedefe, kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşması bekleniyor.İHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *