ANASAYFA arrow right Güncel

Köylere satış yapmasak dükkanları kapatırız

Köylere satış yapmasak dükkanları kapatırız
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2023 / 21.25
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2023 / 21.26
2023-2024 kömür satış sezonu açıldı. Birinci sınıf kömür fiyatları 6 bin 500 ile 7 bin TL arasında değişirken, satışlarda yüzde 40 oranında bir düşüş söz konusu

Sezondan çok umutlu olmadıklarını sözlerine ekleyen Keklik Kömürcülük Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Keklik, “Şehir merkezinde ciddi bir kömür satışımız yok, genellikle köylere satış yapıyoruz. Köylere satış yapmasak, dükkanları kapatırız” ifadelerini kullandı.
Kömür satışlarında bir kıpırdama yok

Kömür fiyatlarında beklenilen fiyat artışının yaşanmadığını ifade eden Keklik, “Bu sene birinci sınıf kömürün tonunu 6 bin 500 TL ile 7 bin TL kinci sınıf kömürün tonu ise 6 bin TL ile 6 bin 500 TL arasında satıyoruz. Bugüne kadar yapılan zamları göz önüne aldığımız yine en az zammın kömüre geldiğini görüyoruz. Fiyatlar geçen seneki ile hemen hemen aynı seviyedeyken kömür satışlarında herhangi bir hareketlenme söz konusu değil. Büyük ihtimalle insanlar sosyal yardımlaşmanın dağıtacağı kömürleri bekliyor” tespitinde bulundu.
İnsanların alım gücü
gün geçtikçe düşüyor
İnsanların alım gücünün gün geçtikçe düştüğünü sözlerine ekleyen Keklik, “Yoğunluk olarak kömür alanlar kenar semtlerde oturan asgari ücret çalışan ve sabit gelirliler. Bu vatandaşların aldığı maaşlarının yarısı ev kirasına gidiyor. Diğer kalan maaşı ile geçinsin mi, ailesinin ihtiyacını mı karşılasın, elektrik ve su faturalarını mı ödesin yoksa kömür mü alsın. Kömürü borca veya açık senet ile veremiyoruz. Çünkü ithalatçı kömür firmaları vadeli satışları kapattı. Dolayısıyla ya kredi kartı ya da peşin alacaklar. Tüm bunlar ekonomi de bir sıkıntının olduğunu gösteriyor” dedi.

Gaziantep’in yüzde 80’inin doğalgaza geçtiğini hatırlatan Keklik, “Kömür kullanan yüzde 20 kesimin ise yüzde 10’u sosyal yardımlaşmadan kömür alıyor. Geriye kalan yüzde 10’luk kömürü ise kent genelinde bulunan 200-250 esnafımız satıyor. Şu anda köye satış yapıyoruz, ama onunda bir nakliye bedeli bulunuyor” açıklamasını yaptı.
Vatandaşımız ucuz kömürlere
rağbet etmesin veya almasınlar
Kayıt dışı kömür konusunda vatandaşı uyaran Başkan Keklik, “Vatandaşımız ucuz kömürlere rağbet etmesin veya almasınlar. Çünkü ucuz alacakları kömür hiçbir şekilde verimli olmaz, kış ayında çöpe atılır. Sosyal medya üzerinden kaçak kömür satışı yapıyorlar. Bunlar vatandaşı kandırıp belli bir zaman sonra ortadan kayboluyorlar. O nedenle mağdur olmamaları için odamızın açıklamalarını dikkate alsınlar ve bildikleri, tanıdıkları kömürcüden alışveriş yapsınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *