ANASAYFA arrow right Güncel

MEB, hemen il ve ilçe emri uygulamalı

MEB, hemen il ve ilçe emri uygulamalı
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2023 / 21.24
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2023 / 21.24
İl, il dışı ve mazeret tayinlerinde sıkıntılar yaşandığını söyleyen Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “MEB, hemen il ve ilçe emri uygulamalı. 10 Ekim’de idareci atamaları yapılacak. Bu nedenle kadrolarda boşluk oluşacak. İl emri uygulandığında boş olan kadrolara tayin isteyenler rahat bir şekilde yerleşebilir” önerisinde bulundu.

Norm sorununu çözmek öğretmenlere teşvik verilmesinden geçer
Batıda bazı illerde norm kadro fazlasının bulunduğuna dikkat çeken Avan, “Norm kadro fazlası hiçbir zaman bitmez. Bu sorunu çözmek için öğretmenlere teşvik verilmesinden geçer. Öğretmen sayısının az olduğu ya da hiç olmadığı yerlerde net 2 asgari ücret kadar teşvik verilirse o illerde hem öğretmen açığı azalır hem de öğretmenler o ilden gitmezler. Norm sorununu ülke genelinde çözüme kavuşmuş olur” şeklinde konuştu.

Emeklilik dilekçesini veren öğretmenler dilekçelerini geri çekti
Avan, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerek il gerek il dışı gerekse mazeret tayin hakkı verildi. Bu tayinlerin olması lazımdı, ancak özür grubu tayinlerinde sıkıntı yaşanıyor. Emeklilik dilekçesi veren öğretmenler emekli maaşının ve ikramiyesinin artmadığını görünce dilekçelerini geri çektiler. Dolayısıyla öğretmenler iller arası ve özür grubu kapsamında istedikleri illere tayin olamadılar” ifadelerini kullandı.
Aileler parçalanmasın
“Aileler parçalanmasın” diyen Avan, “Milli Eğitim Bakanlığı, hem il içi hem de iller arası hem mazeret tayin hakkını ikinci defa tanıdı. Bu kapsam müracaatlar 28 Ağustos tarihi itibariyle sona erdi. Ama eğitim çalışanların bu konuda şikayetleri ve serzenişleri var. Bazı öğretmenler, “Eşimin bulunduğu ilde benim branşımda tek bir okul bile yok, ilçeler ise uzak olduğundan gidip gelmek zor. O nedenle tercih yapamıyoruz” diyenler var. O yüzden birçok öğretmen tercih bile yapamadı. MEB; aileler parçalı kalmasın, birleştirsin, çocuklar bir aile ortamında büyüsün çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *