Yeni Parti Gaziantep’te il başkanını belirlemek üzere yapılan ön seçimi sonucu netleşti. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği ön seçimde kullanılan oyların 5 bin 100’ünü alan Erhan Deniz Güngen, partinin yeni il başkanı oldu.
9 bin 607 üye oy kullandı
Yaklaşık 14 bin civarında üyesi bulunan Yeni Parti Gaziantep’te 9 bin 607 üye yeni il başkanını belirlemek üzere sandığa akın etti. İl Başkanlığı için 3 adayın yarıştığı ön seçimi kazananı mevcut İl Başkanı Erhan Deniz Güngen oldu. Hayri Sucu 4 bin 198 ve Erdinç Tütüncüler ise sadece 309 oy aldı.
9 ilçenin 8’inde Güngen birinci
İl Başkan adayları ön seçimi kazanabilmek için kıyasıya mücadele etti. İlçelerin oy dağılımına bakıldığında başkanlık yarışının Güngen ile Sucu arasında yaşandığı görüldü. 9 ilçenin 8’inde en fazla oyu Güngen alırken, Sucu ise sadece bir ilçeden galip ayrıldı. Başkan adayı Tütüncüler ise, 5 ilçede hiç oy alamadı.
Güngen, Nurdağı’ndan 115, Yavuzeli’nden 210, İslahiye’den 244, Karkamış’tan 138, Araban’dan 186, Oğuzeli’nden 218, Nizip’ten 625, Şehitkamil’den bin 595 ve Şahinbey’den ise bin 769 oy aldı.
Sucu ise; Nurdağı’ndan 119, Yavuzeli’nden 49, İslahiye’den 182, Karkamış’tan 44, Araban’dan 170, Oğuzeli’nden 118, Nizip’ten 811, Şehitkamil’den bin 433, Şahinbey’den bin 272 oy aldı.
Nurdağı’ndan sadece 1 oy alan Tütüncüler; Yavuzeli’nden, İslahiye’den, Karkamış’tan, Araban’dan, Oğuzeli’nden ve Nizip’ten hiç oy alamadı. Şehitkamil’den 129, Şahinbey’den de 171 oy aldı. Haber Merkezi
