Diyarbakır’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansman sağlayan ve örgütün güncel yapılanmasında faaliyet yürüten 6 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ‘Gazi Turgut Aslan’ operasyonunun 2. dalgası kapsamında harekete geçti.
FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansman sağlayan ve örgütün güncel yapılanmasında faaliyet yürüten şahısların Antalya, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Zonguldak’ta ikamet eden örgütün hükümlüleri ve yakınlarına kartsız işlem aracılığıyla PTT ve banka ATM’lerinden düzenli olarak para gönderdikleri, bu şahısların örgütün Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Güncel yapılanmasında bulundukları tespit edildi.
Dün sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli Şanlıurfa ve Adana’da eş zamanlı yapılan operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.
İş yeri ve ikamet aramalarında şüphelilerin örgütsel iletişimde kullandıkları değerlendirilen 8 adet cep telefonu,1 adet micro SD kart ve toplam 34 bin 540 ABD Doları ele geçirildi.
Şüpheliler, gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
YAYINLAMA: 20 Haziran 2023 / 15.37
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2023 / 15.38
Antalya, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Zonguldak’ta FETÖ operasyonu… 34 bin 540 ABD Doları ve materyal ele geçirildi
İlginizi Çekebilir
Şahinbey Meclisi 4 Eylül’e ertelendi
#Güncel / 01 Eylül 2026
ÖTV yeniden devreye girdi, motorin 3,60 lira zamlandı
#Güncel / 01 Eylül 2026
KYK yurt ücreti 1590 lira oldu
#Güncel / 01 Eylül 2026
Üç hasta canlı vericili böbrek nakli ile hayata tutundu
#Güncel / 01 Eylül 2026
Açlık sınırı 37 bin, yoksulluk sınırı 121 bin lirayı geçti
#Güncel / 31 Ağustos 2026
Borcu borçla kapatıyoruz
#Güncel / 31 Ağustos 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
