ANASAYFA arrow right Güncel

Şehir Hastanesi, bölgeye çok önemli katma değer sağlayacak

Şehir Hastanesi, bölgeye çok önemli katma değer sağlayacak
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2023 / 20.52
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2023 / 20.53
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, “Gaziantepimizde Şehir Hastanesinin açılması için artık günleri sayıyoruz. Seçim öncesinde de birlikte burayı gezerek, bilgi almıştık. Artık açılmaya hazır hale geldi. Az sayıda eksikleri var. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ile de temas halindeyiz. Bakanımız, hastanenin tüm aşamalarını yakından takip ediyor. Bin 875 Yataklı, 7 Hastanenin bulunduğu Şehir Hastanemiz, şehrimize ve bölgemize çok önemli katma değer sağlayacak” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve diğer protokol üyeleri Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Gaziantep sağlık alanında süper lige çıkacak

Gaziantep’in sağlık alanında süper lige çıkacağını kaydeden Gül, “İnsanımızın sağlığı konusunda onları yanında olacak çok önemli bir hizmet. Gaziantepliler şifayı burada bulacak. Kent genelinde depremin neden olduğu hasar nedeniyle hastanelerde randevu alınması ve hizmetlerin sunulmasında sorunlar olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Tüm bu sorunları giderecek, Türkiye’nin yeni yüzyılında çığır açacak yeni bir eseri yerinde gördük. Eksikleri takip ettik, Sağlık Bakanımız ile görüşeceğiz. Bir an önce hizmete açılması için hep birlikte takip edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘Şu anda Türkiye’nin en iyi donanımlı, teçhizatının ve tasarımının yapıldığı Şehir Hastanesi’ni tamamlamış durumdayız. Bir aşama sonrasında artık Sağlık turizmini konuşacak noktaya geldik. Hem kamu hem de özel hastanelerimiz ile Orta Doğu’nun ve Avrupa’nın sağlık ihtiyacını giderecek alt yapıyı oluşturduk” dedi.

Şahin, “Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın projeyi yakından takibi, Rönesans ekibi ve bizler birlikte çalışarak bu büyük işin altından kalktık. Karıncalar gibi çalışarak dev eserler çıkaran bir ekibin üyesi olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak lojistik destek sağladık. Hastaların, Şehir Hastanesi’ne rahat erişimi, alt yapısı önemliydi Şahinbey Belediye Başkanımız ile birlikte buranın hem karayolu hem çevreyolu bağlantısını hem alt yapı hem de çevre ve peyzaj düzenlemelerini tamamladık.

Bu da en az hastane memnuniyeti açısında önemliydi” ifadelerini kullandı.

Şehrimiz, tüm yönleriyle eksiksiz bir yatırıma kavuşuyor

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ‘’Bin 875 Yataklı Şehir Hastanesi, şehrimizin ve bölgemizin hasretle beklediği yatırımlardan biri. Büyük bir ekip çalışması içinde tamamlanmış bir eser. Şehrimiz, tüm yönleriyle eksiksiz bir yatırıma kavuşuyor. Şehir Hastanesi ile birlikte Gaziantep, birçok konuda olduğu gibi bölgenin merkezi olma özelliğini sağlık alanında da kazanmış oluyor. Sadece ilimize değil, bölge illerine ve bölge ülkelerine de sağlık hizmeti sunulacak. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla hizmete açılması planlanıyor” şeklinde konuştu.  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *