ANASAYFA arrow right Güncel

Şehir Hastanesi Gaziantep'te sağlık sistemini çökertti

Şehir Hastanesi Gaziantep'te sağlık sistemini çökertti
YAYINLAMA: 27 Aralık 2023 / 22.52
GÜNCELLEME: 27 Aralık 2023 / 23.00

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Gaziantep Şubesi Eş Başkanı Yılmaz Sucu, “Hazır olmadığı halde alelacele açılışı yapılan Şehir Hastanesi Gaziantep'te sağlık sistemini çökertti” tespitini yaptı

 

Bin 875 yataklı şehir hastanesinin ekim ayında açıldığını hatırlatan Sucu, “Bitmeyen inşaat alanları, personel ve malzeme eksikliği olduğu halde hizmet vermeye çalışılıyor. Personel planlaması yapılmadan kervan yolda düzülür mantığıyla açılan Gaziantep Şehir Hastanesi, Gaziantep'teki diğer hastanelerden geçici görevlendirilen personellerle hizmet vermeye çalışıyor. Bu yaklaşım şehir hastanesinde hizmet vereyim derken diğer hastanelerde personel eksikliği sebebiyle hizmet aksamasına sebep olmakta, bunun yükü de sağlık emekçilerinin sırtına yüklenmiş durumda” dedi.

Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşıyor

“Gaziantep’te çalışan sağlık personelleri gün aşırı nöbet tutmakta, aile düzenleri bozulmuş durumda ve tükenmişlik sendromuyla baş başa bırakılmaktadırlar” ifadelerini kullanan Sucu, “Emeğinin karşılığını alamayan büyük ekonomik sıkıntı içinde yaşayan sağlık emekçilerinin sorunlarına Sağlık Bakanlığı kulak tıkadı. Şehir hastanesinde çalışan sağlık emekçilerinin dinlenme odası planlanmamış iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadı. Öncelikle yüklenici firmanın çıkarları gözetilmiş sağlık emekçilerinin teşvik ödemeleri dikkate alınmamış hatta bu konuda hekimler hastane önünde yaptıkları açıklamayla dile getirdiler” açıklamasını yaptı.

Sağlık çalışanları hastane binasının “Kullanışsız” olduğunu belirtiyor

Sucu, “Sağlık çalışanları hastane binasının “Kullanışsız” olduğunu belirtiyor. Hastanenin sağlık hizmeti sunulacak bir mekândan ziyade, otel tarzında yapılmış olduğu belirtilmekte ve devasa büyüklüğü eleştiriliyor. Çalışanlar, hasta ve hasta yakınları hastanede zaman zaman kaybolduklarını dile getirerek, bölümler arası uzaklıkların özellikle konsültasyon hizmeti sunan birimlerde çalışanlar açısından büyük sorunlara neden olduğunu ifade ediyor. Hem sağlık çalışanları hem de hasta ve hasta yakınları Şehir Hastanesi’ni sahiplenmemiş durumdalar; her iki kesimin de sağlık hizmetinin sunulması bağlamında yakınmaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Şehir hastanelerinin mantığı yanlış

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Gaziantep Şubesi Eş Başkanı Yılmaz Sucu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak yıllardır sağlık söylediğimiz şehir hastanelerimiz mantığının yanlış olduğunu sağlıkta ticarileşmenin yanlış bir politika olduğudur. Herkesin ulaşılabilir, nitelikli, ücretsiz, anadilinde sağlık hizmeti alması ilkesiyle hareket edip buradan konunun muhatapları ve sağlık emekçilerine bu konunun takipçisi olduğumuzu Gaziantep SES Şubesi olarak ifade ediyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *