ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye’de iktidar değil muhalefet sorunu yaşıyoruz

Türkiye’de iktidar değil muhalefet sorunu yaşıyoruz
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 01.28
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 01.28
Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, “Siyasette başarılı olmak için matematik yerine sosyoloji, psikoloji, istatistik bilmek ve halkı tanımak gerekiyormuş. Muhalefetin “Biz nerede hata yaptık, kendimizi neden halka anlatamıyoruz, mevcut ekonomide neden başarılı olamıyoruz” sorusunu sorması lazım. Dolayısıyla bu ülkede iktidar sorunu yok, bir muhalefet sorunu var. Çünkü muhalefet yok” ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği bu insanlar için bir hizmet makamı değil, iş olmuş
“Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde 5,6 ve 7 dönemdir milletvekilliği yapanlar var” diyen Yılmaz, “Milletvekilliği bu insanlar için bir hizmet makamı değil, iş olmuş. Böyle bir siyasi sistem olabilir mi? O nedenle başta CHP olmak üzere diğer tüm partilerin bu kafayı değiştirmesi lazım. Bir kişinin en fazla 2 dönem milletvekilliği yapabilmesi lazım” açıklamasında bulundu.
Muhalefetin kendilerine çeki-düzen vermesi lazım
Yılmaz, “Muhalefet, “Deprem konutlarını bedava vereceğim” dedi. Peki bu halk buna rağmen neden oy vermiyor? Buna kafa yormaları ve düşünmeleri gerekmez mi? Siyasette 1+1 iki etmiyor. 6 birin 6 etmediğini gördük. Siyasette sosyoloji, halkın ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamak, yüreğine dokunmak, tutarlı ve mantıklı şeyler söylemeniz gerekiyor. O yüzden muhalefetin kendilerine çeki-düzen vermesi lazım. Yoksa yıllar geçse de iktidar olamazlar” şeklinde konuştu.
Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmedikçe hiçbir şeyi değiştiremezsiniz
Tüm partilerde bir değişimin yaşanması gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmedikçe hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. CHP yakında olağanüstü kongreye gidecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına başka bir aday çıksa bile mevcut delege sistemi içerisinde Kılıçdaroğlu’nun seçimi, kaybetme imkânı yok. Çünkü Genel Başkan delegeyi, delege de Genel Başkanı seçiyor. Al gülüm-ver gülüm” dedi.
Ödediğimiz vergi kadarbir daha vergi ödeyeceğiz
Ekonomik anlamda vatandaşı çok zor günlerin beklediğini sözlerine ekleyen Yılmaz, “Son bir yıldan beri söylediğimiz gibi çok zor günler bizleri bekliyor. Çok acı reçeteler içeceğiz. Ödediğimiz vergi kadar bir daha vergi ödeyeceğiz. Her şeye daha fazla zam gelecek” tespitini yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *