ANASAYFA arrow right Güncel

Veli Ağbaba’ya teslim edilmiş bir CHP Antep yerel siyaseti var

Veli Ağbaba’ya teslim edilmiş  bir CHP Antep yerel siyaseti var
YAYINLAMA: 20 Ekim 2024 / 18.19
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2024 / 18.19

’Parti yerel seçim sürecinden beri doğru yönetilemiyor. Partililer birbirine düşürülmüş durumda. Gerek meclis üyeleri gerekse de il ve ilçe yönetimlerinde ciddi sıkıntılar var. Belediyelerle uyumsuzluk sürüyor. 5 kişinin il yönetiminden istifa ettiği söyleniyor”

 

Yerel seçim sürecinde İl Başkanı ve yönetiminin istifa etmesiyle Antep’te alınan büyük bir hezimetin yankıları sürerken, Partililer, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın partiyi dizayn ettiğini söyledi. Bu durumdan rahatsız olduklarını belirten partililer, Veli Ağbaba’nın bu kentten elini çekmesi gerektiğini vurguladı.
Yorum yok, şikayetler geliyor, bir takım iddialar var
CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, ‘’Yorum yok. Şikayetler geliyor. Bir takım iddialar var. Partinin her kademesindeki vatandaşımızla iç içeyiz. Her gün sorunlar bizlere bildiriliyor. Antep’te ne sorun varsa tabi ki bilgimizde. Ancak parti içindeki meseleleri parti dışında tartışmayı ve konuşmayı doğru bulmuyorum. Bu bizim parti içi ile ilgili konular’’ şeklinde konuştu.
Konu genel merkezimizin takibinde
İl yönetimindeki istifalara değinen Öztürkmen, ‘’Konu genel merkezimizin takibinde. İstifalar genel merkeze bildirildiğinde genel merkez il başkanında görüşünü alarak eksik olan yönetimi tamamlar’’ ifadelerini kullandı. Öztürkmen, ‘’Partimiz herhangi bir etkinlik ve aday belirleme sürecinde kamuoyu araştırması yapıyor. Veli Ağbaba, partimizin deneyimli bir siyasetçisidir. Gaziantep’i de bilen birisidir. Dolayısıyla parti doğru, iyi ve güzeli bulmak için bir takım arkadaşlardan ve partililerden görüş alabilir’’ açıklamasında bulundu.

‘Her ilde yapılacak siyasi değerlendirmeler en sonunda il başkanının takdirine sunulur’ diyen Öztürkmen, ‘’İl başkanının istemediği veya kabul etmediği bir uygulama olmaz. Gaziantep ile ilgili tasarruflarda da il başkanının görüşü alınarak kararlar verilir. Her zaman Gaziantep’in sorunları ile ilgileneceğiz. Şehrin tüm sorunlarının çözümü için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz’’ dedi.

İl Başkanının bu konuda açıklama yapması gerekirdi
AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak’ın aldığı ihale değinen Öztürkmen, ‘’Usulüne uygun olarak ihaleyi aldıklarını söylediler. Devletten ihale ile iş almışsa buna diyeceğimiz olamaz. Eğer ihalesiz bir alım var ise bu çok yanlış. AKP’nin ülkenin kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmesinin bir parçası. Adrese teslim ihaleleri doğru bulmuyorum. İl Başkanının bu konuda açıklama yapması gerekirdi’’ eleştirisini yaptı.
İl Başkanı işlerini Veli Ağbaba ile yürütüyor
İl Yönetiminde istifaların yaşandığını söyleyen partililer, ‘’Parti yerel seçim sürecinden beri doğru yönetilemiyor. Partililer birbirine düşürülmüş durumda. Gerek meclis üyeleri gerekse de il ve ilçe yönetimlerinde ciddi sıkıntılar var. Belediyelerle uyumsuzluk sürüyor. 5 kişinin il yönetiminden istifa ettiği söyleniyor. Yönetimdekiler huzursuz, İl Başkanı işlerini Veli Ağbaba ile yürütüyor. Veli Ağbaba’nın etkili olması bu kentin milletvekillerini etkisiz kılıyor’’ ifadelerini kullandı.
Uyumsuzluk iktidara yürüyen
bir partiye kan kaybettiriyor

Partiyi değersizleştiren ve küçülten bir il yönetim anlayışı olduğunu kaydeden CHP’liler, ‘’Tamamen Veli Ağbaba’ya teslim olunmuş, ondan izin alınarak ve güvenilerek bir hareket kabiliyeti geliştirilmiş. İl Başkanını koruyan da o. Yerel seçim sürecinde istifa etmenin gerekçesi kamuoyuyla paylaşılmadı, örgüt toplantısı yapılmıyor. Parti içerisinde organlar arasında ciddi olarak bir uyumsuzluk var. Bu uyumsuzluk iktidara yürüyen bir partiye kan kaybettiriyor’’ açıklamasını yaptı.
Veli Ağbaba ile mevcut İl Başkanı
arasında kirli ilişkiler olduğu söyleniyor

Partililer, ‘’Veli Ağbaba ile mevcut il başkanı arasında kirli ilişkiler olduğu söyleniyor. Yani parti tüzüğüne, programına aykırı kişiler üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Malatya Milletvekilinin genel merkezde hiçbir etkisi olmadığı gibi yetkili organlarda bir görevi yok, ama burayı dizayn etmeye çalışıyor. Bu Gaziantep CHP’ye yakışmıyor, geleceğini küçültüyor. Mevcut il başkanı AKP ile ilgili yerelde bir açıklama yapmadı. Yerelde siyaset üretilmiyor, CHP, mahalle ve sokaklardan kopmuş durumda. Kişiler üzerinden siyaset yürütülmesi halkı geri plana attı’’ şeklinde konuştu.
İl başkanı örgütten kaçıyor
Gaziantep’teki tüm olayların genel merkez tarafından izlendiğini sözlerine ekleyen partililer, ‘’Genel Başkan seçim sürecinde ‘Ayda bir defa Gaziantep’te kalacağım’ demişti. Ancak bir kere bile kalmadı. Dolayısıyla Veli Ağbaba’ya teslim edilmiş bir Gaziantep yerel siyaseti var. Partililer bunu biliyor, ama parti zarar görmesin diye kimse konuşmuyor. Bunun konuşulması gereken yer örgüt toplantısı, ancak il başkanı örgütten kaçıyor’’ dedi.
Halk, ‘CHP, CHP’lilere bırakmayacak
kadar önemli bir parti’ diyor

Partililer, ‘’İl Başkanı seçimden önce kızını büyükşehir belediyesine, Şehitkamil ilçe Başkanının kızı Şehitkamil Belediyesi’nde avukat olarak görev yapıyor. Hani akraba, eş, dost kayırmayacaktık? Tüm bunlar partiye zarar veriyor. Seçim zamanı sokaklarda, mahallelerde çalışmış gençler ve kadınlar bu durumdan rahatsız. Halk, ‘CHP, CHP’lilere bırakmayacak kadar önemli bir parti’ diyor. CHP’nin Gaziantep’te doğru bir siyaset yapması gerekiyor’’ diye konuştu.
Veli Ağbaba, örgütten elini çeksin

Antep’i Antepliler’e bıraksın
Veli Ağbaba’nın Antep ile ilgili alınan kararlara müdahil olmaması gerektiğini belirten Partililer, ‘’Yerel seçimlerde il ve ilçe başkanı istifa etmişti. Fakat bunların yeniden görevlerinin başına getirilmesine Veli Ağbaba’nın dahili var. Oradan başlayan süreç devam ediyor. İstifa süreci Büyükşehir Belediyesini kazanmamızı engelledi. Veli Ağbaba, Antep’ten elini çeksin, Anteplilere bıraksın’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *