ANASAYFA arrow right Güncel

Yanlış gıda ve tarım politikalarını dile getirmeye devam edeceğiz

Yanlış gıda ve tarım politikalarını dile getirmeye devam edeceğiz
YAYINLAMA: 16 Ocak 2024 / 22.01
GÜNCELLEME: 16 Ocak 2024 / 22.12

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 15. Olağan Genel Kurulu Gaziantep İl Delege seçimleri yapıldı

 

TMMOB ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası mevzuatı gereği iki yılda bir Ocak ayı  içerisinde şube genel kurulları, Mart ayı içerisinde oda genel kurulu ve Mayıs ayı içerisinde ise TMMOB Genel Kurulu gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 15. Olağan Genel Kurulu 2024 yılında Mart ayında yapılacak. 15. Olağan Genel Kurula katılacak ve 15. Dönem Yönetim Kurulu’nu seçecek olan Gaziantep ili delegelerinin seçimleri Yüksek Seçim Kurulu temsilcilerinin gözetiminde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşti.

Mart ayındaki genel kurula Gaziantep’ten katılacak olan delege sayısı ildeki odaya üye bulunan gıda mühendislerinin sayısına oranlanarak belirleniyor. Buna göre 204 Gıda Mühendisi10 asıl 10 yedek seçmek için sandıklara gitti.  Delege seçimlerinde mavi ve beyaz olmak üzere iki liste yarıştı. Yapılan oy sayımında mavi listeden yer alan 10 asil 4 yedek delege adayı seçimde en yüksek oyu alarak Ankara’da gerçekleşecek olan 15.Olağan Genel Kurul’a Gaziantep’i temsil etmeye hak kazandı.

Gıda mühendisliğinin önemini anlatmak için mücadeleye devam

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın, “Günümüzde yanlış gıda ve tarım politikaları ile değersizleştirmeye çalışılan gıda mühendisliği mesleğinin öneminin ve değerinin arttırılması için tüm güçleri ile çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

Bu süreçten sonra mavi Liste delegeleri Mart ayında gerçekleşecek olan genel kurul ve oda yönetim kurulu seçimleri için ilimiz adına hazırlıklara başlayacaklarını kaydeden Aydın, “Gaziantep’teki meslektaşları ile toplantılar yaparak TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 15. Olağan Genel Kurulu’nda sunulacak gündem maddeleri için çalışmalar yapacağız. Mavi liste delegeleri olarak seçim sonuçlarından gayet memnunuz. Gaziantep’teki Gıda Mühendislerinin taleplerini, sorunlarını genel kurulda en iyi şekilde çağdaş, bilimsel, halkçı temellere dayandırarak dile getireceğiz” açıklamasını yaptı.

Seçimler ilk kez Gaziantep’ te yapıldı

Aydın, “Seçimler ilk kez Gaziantep’ te yapıldı. Önceki dönemlerde seçimler en yakın TMMOB Gıda Mühendisleri Şubesi olan Adana’ da yapılıyordu ve seçmenler oylarını Adana Şube’de kullanıyorlardı. Bu yıl sadece Gaziantep delegeleri değil aynı zamanda Şanlıurfa, Mardin, Malatya ve Diyarbakır delegeleri de Gaziantep’te yapılan seçimle belirlendi” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *