ANASAYFA arrow right Güncel

Yaralı Suriyelileri ziyaret etti

Yaralı Suriyelileri ziyaret etti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.53
Milletvekili Ali Şahin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e gelen yaralı Suriyelileri hastanede ziyaret etti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e gelen yaralı Suriyelileri hastanede ziyaret etti.
Şahin, Karkamış ilçesindeki sınır bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra, Suriye'den gelen sivil ve yaralı askerleri kaldırıldıkları Nizip Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek görevlilerden yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılara acil şifalar dileyen Şahin, hastane çalışanlarına da teşekkür etti.
Suriye ordusuna bağlı yaralı askerlerin de özgür Suriye ordusu mensuplarınca Gaziantep'e getirildiğini anlatan Şahin, ''Suriye'nin Carablus ilçesinde kontrolün özgür Suriye ordusunun eline geçtiğini, Esed'e bağlı tank ve helikopterlerin açtığı ateş sonucu 200 vatandaşın yaralandığını ve Türkiye'ye gelmek için beklediğini'' ifade etti.
Suriye'de yakınları ve akrabaları olan hemşehrilerine de seslenen Şahin, Suriye'den gelenlerin girişleri sırasında Türk askeri makamlarına muhakkak giriş kaydı yaptırmalarını, aksi halde kaçak duruma düşebilecekleri uyarısında bulundu.
Yaşanacak her türlü gelişmelere karşın sivil savunma, güvenlik ve sağlık ekiplerinin sınır bölgesinde 7 gün 24 saat teyakkuz halinde olduğunu da dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
''Türkiye imkan ve kabiliyetleri dahilinde kendisine yüklediği sorumlulukların bilinci içinde tepkisel değil, önalıcı, tek boyutlu değil çok boyutlu olmalıdır. Türkiye, gelişmeleri izleyen ve ona göre tutum belirleyen değil, inisiyatif alarak gelişmeleri düzenleyen, sonuç odaklı, pragmatik, gerçekçi ve en önemlisi vizyoner bir dış siyaset izleyerek varlığını ve gücünü tüm dünyada hissettiriyor.''AA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *