ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Deprem bölgesindeki çocuklara terapötik oyunlar oynatılıyor

Deprem bölgesindeki çocuklara terapötik oyunlar oynatılıyor
YAYINLAMA: 24 Eylül 2023 / 17.52
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2023 / 17.53
Bursa'daki Oyun Hareketi Derneği, 20 Şubat 2023'ten itibaren İBB Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Oyun İstanbul Birimi ile iş birliği yaparak Hatay'da çocuklara oyunlar oynatıyor.

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan Maraş merkezli depremler herkesi derinden etkilese de yaşadıklarını anlamlandırmak açısından en çok zorlananlar çocuklar oldu.
Depremlerin ardından birçok sivil toplum kuruluşu da deprem bölgelerinde kendi alanlarına yönelik çalışmalar yaptı.

Bursa'daki Oyun Hareketi Derneği, 20 Şubat 2023'ten itibaren İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Oyun İstanbul Birimi ile iş birliği yaparak Hatay'da çocuklara oyunlar oynatıyor.

Kriz koşullarında oyun

Oyun Hareketi Derneği Başkanı Nedim Buğral depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikleri anlattı.

Hayal Gücü Oyun Parkı (HOP) ismi verilen çalışmayı aktaran Buğral, sahada uygulanan kısmının "HOP Kriz Koşullarında Oyun" ismini taşıdığını ve bu oyunun beş adımdan oluştuğunu, terapötik (tedavi edici) etkisi olduğunu aktardı.

Oyunu aynı gruplarla üç veya daha fazla kez uyguladıklarında değişimi fark ettiklerini belirten Buğral, "Çocukların, bizimle, birbirleriyle ve oyun türüyle kuvvetli bağ kurabildiklerini gözlemliyoruz. Uygulamalı oyunların her adımına çocuklar da dahil oluyor. Mobil araçlarla sokak veya köy meydanına gidiyoruz. Kurulum da dahil her adıma çocukları da katıyoruz. Özgür bir ifade alanına önem veriyoruz, her çocuk istediği zaman oyuna dahil olabiliyor, yaş ve sayı sınırlaması yok" dedi.

"İhtiyaçlar bitmedi"

Deprem bölgesinde desteğe ihtiyacın devam ettiğine dikkati çeken Buğral, afetin hâlâ sürdüğü bilinciyle toplumsal ve bireysel duyarlılığın canlı tutulması gerektiğini vurguladı. Çocuklarla ilgili çalışmaların ise çok önemli olduğunu aktaran Buğral, söz konusu alanlarda çalışma yapabilecek herkesin sahaya gitmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *