ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

'Kuru Otlar Üstüne'nin prömiyerindeki gelir deprem bölgesi için kullanılacak

'Kuru Otlar Üstüne'nin prömiyerindeki gelir deprem bölgesi için kullanılacak
YAYINLAMA: 24 Eylül 2023 / 17.50
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2023 / 17.51
Türkiye'nin Oscar adayı "Kuru Otlar Üstüne"nin Adana'daki gösteriminden elde edilecek gelir, deprem bölgesi için kullanılacak.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandıran, "Kuru Otlar Üstüne" filminin, 30. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye prömiyeri gerçekleşti. 

Türkiye'nin 96'ncı Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı da olan filmin gösteriminin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye prömiyerini 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'mizde gerçekleştiren Cannes ödüllü Kuru Otlar Üstüne filminin gösterimine filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, başrol oyuncuları Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici ve İhtiyaç Haritası kurucusu Mert Fırat ile katıldık.

"Türkiye'nin Oscar adayı olan ve prömiyerinden elde edilecek gelirin İhtiyaç Haritası aracılığıyla depremzedelere aktarılacağı filmde emeği geçenleri yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Tüm etkinlik ve gösterimlerin ücretsiz olduğu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ''Kuru Otlar Üstüne''nin gösteriminden elde edilecek gelir, deprem bölgesi için kullanılacak.

İhtiyaç Haritası'nın afet bölgesinde kurduğu Hatay Komünite Merkezi başta olmak üzere farklı konteyner kent ve alanlarda çocuklara ve gençlere yönelik kalıcı mekanlar kurularak çeşitli eğitim ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Başrollerini Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici'nin oynadığı "Kuru Otlar Üstüne", 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandırmış, Türkiye'nin Oscar'da da "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak belirlenmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *