ANASAYFA arrow right Yaşam

‘1 fidan yerine 1000 fidan’ kampanyası başlatacağız

‘1 fidan yerine 1000 fidan’ kampanyası başlatacağız
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2021 / 20.56
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2021 / 21.21
“Yanan bizim geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği”

Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde teşkilatlanan Memleketçi ve Sanayici ve İş Adamları Derneği, dünyada 34 olan temsilcilik sayısını 44’e çıkardı.

Kurulduğu günden beri ülke ekonomisine büyük katkılar sunan hem yurt içi hem de yurt dışında yaptığı çalışmalar ve projeler ile büyük beğeni ve takdir toplayan ‘İnsani yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hizmet eden Memleketçi ve Sanayici ve İş Adamları Derneği, dünyadaki temsilcilik sayısını 44’e yükseltti.

Tüm dünyada ‘1 fidan yerine 1000 fidan’ kampanyası başlatacağız

“MİSİAD, Afrika ülkelerinden tutunda Avrupa’da dahil olmak üzere birçok ülkede temsilcilikler açmaya devam ediyor” diyen MİSİAD Gaziantep İl Temsilcisi Muhammet Yıldız, “Ancak ülkede ki orman yangınları bizleri derinden üzmektedir. MİSİAD olarak, yangınlar tamamen söndürüldükten sonra tüm dünyada ‘1 fidan yerine 1000 fidan’ kampanyası başlatacağız. Şimdi bunun alt yapı çalışmasını yapıyoruz. MİSİAD her zaman olduğu gibi bugün de milletinin yanında” ifadelerini kullandı.

Doğa Ana’nın yaralarını sarmak için seferber olacağız

Yıldız, orman yangınlarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. “Orman yangınları, 83 milyonunun yüreğini ve ciğerini dağladığı ve yaktığı gibi bizim de yüreğimizi ve ciğerimizi dağladı. Bu zor günlerde milletçe bir ve beraber olma günüdür, gün dayanışma içerisinde olma günüdür. MİSİAD olarak, yangınlar tamamen söndürüldükten sonra doğa Ana’nın yaralarını sarmak için seferber olacağız. Gerek şu anda bize gelen talepler gerekse çalışacağımız kampanyalar ile yurt için ve yurt dışı MİSİAD’a yakışır şekilde hareket edeceğiz. MİSİAD işaret fişekleri gerektiğinde fidan olmasını da bilecekler” dedi.

Dikilecek her fidan geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak

Ülke olarak zor bir dönemden geçmenin yanı sıra son günlerde çıkan orman yangınlarından dolayı çok üzüntülü olduklarını dile getiren Yıldız, “Bu yangında milyonlarca ağaç yanarak yok olurken, binlerce hayvan ise öldü. Çıkan yangınlar doğanın ekosistemini bozdu. Orman yangınlarına sadece yanan bir ağaç olarak bakmamalıyız. Yanan bizim geleceğimiz, çocuklarımızın geleceğidir. Doğanın ekosistemi bozulursa dünyanın dengesi bozulur. O nedenle MİSİAD olarak, bu zor günde elimizi taşın altına koyarak tüm dünyada ‘1 fidan yerine 1000 fidan’ kampanyası başlatacağız. Yapılacak ve dikilecek her fidan geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak ve çocuklarımıza ve torunlarımıza yemyeşil yaşanılabilir bir dünya bırakacağız” açıklamasını yaptı.  

Memleketçi ve Sanayici ve İş Adamları Derneği Gaziantep İl Temsilcisi Muhammet Yıldız, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Yazın sıcağını kışın soğuğunu bildik, ama MİSİAD’ın, yiğit kardeşleri bayram seyran demeden 365 gün 7 gün 24 saat ülke ve memleket sevdasıyla yolların yorgunu, gönüllerin hırsızı Edirne’den Kars’a gönül yolcusu oldular. Ülkenin tüm il ve ilçelerinin yanı sıra dünyada 44 ülkede MİSİAD’ın gönül hırsızları ve Türkiye’nin dünyaya açılan milli gücü olmaya candan, gönülden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hz. İbrahim’i içine atmak için nemrut o güne kadar görülmemiş büyüklükte bir ateş yaktırmış. Olacakları izleyen insanlar bir karıncanın ağzında su damlası ile ateşe doğru gittiğini görünce karıncaya ‘Ne yapmaya çalışıyorsun’ diye sormuşlar. Karınca ‘Ateşi söndürmeye gidiyorum’ demiş. İnsanlar ‘Ağzındaki bir damla su ile bu koca ateşi nasıl söndüreceksin’ diye gülmüşler. Karınca cevap vermiş, ‘Evet, belki söndürmez ama maksat safımız belli olsun’. Allah doğru dürüst çalışkan olanın yâr ve yardımcısıdır. Benim birbirinden kıymetli başkanlarım tüm çabamız milli ve yerli sermaye Türk Birliği ve kardeşliği hak yolunun yorgunluğu gönülün gönülle buluşmasına kadar durmak yok yola devam edeceğiz.” Özer Karınca



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *