ANASAYFA arrow right Yaşam

8 milyar ton plastiğin sadece yüzde 9’u geri dönüştürülüyor

8 milyar ton plastiğin sadece yüzde 9’u geri dönüştürülüyor
YAYINLAMA: 06 Haziran 2023 / 15.18
GÜNCELLEME: 06 Haziran 2023 / 15.19
TEMA Gaziantep Temsilciliği, çevre için büyük tehlike yaratan plastik atıklar için gönüllülerle, çevre temizliği yaptı

Yüzlerce kişinin katılımı ile Oğuzeli Delikli Tepe Mesire Alanında çevre temizliği yapan TEMA Gönüllüleri piknik yapan vatandaşlarada plastik kirliliğin ciddi tehdit olduğu hakkında  bilgilendirmelerde bulundu.

 

TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilciliği olarak her yıl yaptığımız gibi bu yılda 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gönüllülerimiz,  Oğuzeli Kurtuluş İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile ‘’Plastik Kirliliğine Son Ver’’ teması kapsamında Oğuzeli Delikli Tepe Mesire Alanında çevre temizliği yaptık.

TEMA yetkillerinin yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar üretilen yaklaşık 8 milyar ton plastiğin sadece %9’u geri dönüştürülüyor!

7. Kıta olarak adlandırılan ve Pasifik Okyanusu’nda insan etkisiyle oluşmuş plastik yığını bugün 1,6 milyon kilometrekarelik (Türkiye’nin yüzölçümünün neredeyse 2 katı) bir alana ulaştı. Karadan ve nehirlerden denizlere, oradan da okyanuslara ulaşan plastik kirliliği, öncelikle denizel ekosistemdeki hayvan ve bitki türlerine zarar verdiğini unutmayalım. İnsanın; diğer tüm canlılar gibi doğanın bir parçası olduğunu unutmamalı, bireyleri plastik kullanımına mecbur bırakmayan, çevresel kirliliğe yol açmayacak ve atık oluşumunu azaltacak düşük karbon ayak izine sahip ürünlerin üretimi artırılmalıdır.Bireysel olarak yeniden kullanım alışkanlıkları edinmeli ve atıkları geri dönüşüme göndermeden önce ayrıştırılmasını sağlamalıyız” denildi.Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *