ANASAYFA arrow right Yaşam

Engellilere bireysel eğitim için aylık 409 TL ödenecek

Engellilere bireysel eğitim için aylık 409 TL ödenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Maliye Bakanlığı’nın “2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı
Maliye Bakanlığı’nın 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği’ne göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; KDV hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 409 TL, grup eğitimi için 115 TL olarak belirlendi. Belirlenen tutarlar, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.
Maliye Bakanlığı’nın “2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Tebliğ’de, “Bilindiği üzere, 25 Ağustos 2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 43'üncü maddesinde; '(1) Engelliler için sağlık kurulu raporu düzenlemeye yetkili sağlık kurum veya kuruluşlarınca verilen sağlık kurulu raporuyla asgari yüzde 20 oranında engelli olduğu tespit edilen ve özel eğitim değerlendirme kurulları tarafından da eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılarak 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun görülen görme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal engelli bireylerin eğitim giderlerinin her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenen tutarı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu engelli bireylerin engel grupları ve dereceleri ile engelinin niteliğine göre eğitim programlarının kapsamı ve eğitim süreleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle yönetmelikle belirlenir. (2) Birinci fıkrada belirtilen eğitim hizmetini sunan veya yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden müteselsilen tahsil edilir. Bu fiillerin özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından tekrarı halinde, ayrıca kurum açma izinleri iptal edilir' hükmü yer almaktadır." denildi.
Bu kapsamda, engelli bireylerin destek eğitim giderlerinin bütçeden karşılanacak kısmına ilişkin olarak uygulanacak hususları belirleyen tebliğe göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 409 TL grup eğitimi için 115 TL olarak belirlendi. Belirlenen tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.Tebliğde yer almayan hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılacak düzenlemeler esas alınacak. Bu Tebliğ, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.SHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *