ANASAYFA arrow right Yaşam

"Işınlama yaparak tümör hücresini yok edebiliyoruz"

"Işınlama yaparak tümör hücresini yok edebiliyoruz"
YAYINLAMA: 04 Haziran 2023 / 18.38
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2023 / 18.40
Mikroküre, sadece kanserli dokuda hasar oluşturuyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Gaziantep'te beş yıldızlı bir otelde Unrezektabl karaciğer kitlelerinin tedavisinde önemi gün geçtikçe artan ‘mikroküre’ tedavisinin değerlendirildiği bölgesel toplantı gerçekleştirdi.

Özel hastaneler arasında bölgeye getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren Medical Point Gaziantep Hastanesi Cerrahi ile çıkartılamayan karaciğer kitlelerinin tedavisinde önemi gün geçtikçe artan ‘Mikroküre’ tedavisinin değerlendirildiği bölgesel bir toplantı gerçekleştirdi. Alanında uzman hekimlerin katıldığı toplantıda ‘Mikroküre’ tedavisinin karaciğer kanserinin yönetiminde getirdiği yenilikler konuşuldu.

Mikroküreler yaydıkları radyasyon ile sadece kanserli dokuda hasar oluşturan, normal karaciğer dokusunu koruyan bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akif Şirikçi, “Günümüzün en büyük sağlık problemi kanserdir. Kanser hastalarında karaciğer en büyük hedef organdır. Ayrıca karaciğerin kendi tümürleri de çok yaygındır. Tüm tıbbi gelişmelere rağmen maalesef karaciğer kanserlerinin tedavisinde belli bir noktanın ötesine geçemiyoruz. Bu hastalarda hayat kalitesi ve yaşam süre beklentisini belirleyen en büyük faktör kanserin karaciğerde yayılmasıdır. Bu nedenle bu konuya dikkat çekmek ve bilimsel gelişmeler ve yeni sayılabilecek mikroküre dediğimiz parçacıkların, anjiografi ile kanseri besleyen artere verilerek yapılan bir tedavi şeklidir. Bölgesel olarak uygulama tedavinin yenilikleri, katkıları noktasında konunun uzmanı arkadaşlarla paylaşmak üzere böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Kanser eğer karaciğere yayılmışsa ve cerrahi olarak çıkartılamıyorsa tedavi seçenekleri çok kısıtlıdır. Yalnız başına veya ilaç tedavisiyle birlikte uygulanabilen bu yöntem ile mikroküre dediğimiz parçacıklar, yaydıkları radyasyon ile sadece kanserli dokunun büyümesini durduran, küçülten, hatta bazen tamamen kaybolmasına neden olabilen modern bir tedavi şeklidir. Ülkemizde az merkezde yapılabilen bu yöntem karaciğer kanseri tedavisinde Gittikçe yaygın kullanım alanı buluyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *