ANASAYFA arrow right Yaşam

'Muhtaç insanlara bir ekmek de sen bırak’

'Muhtaç insanlara bir ekmek de sen bırak’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
44 yıllık fırıncı esnafı Adnan Çağlar, 13 yıldır 'Muhtaç insanlara bir ekmek de sen bırak’ kampanyası ile yoksullara yardım elini uzatıyor.
44 yıllık fırıncı esnafı Adnan Çağlar, 13 yıldır 'Muhtaç insanlara bir ekmek de sen bırak’ kampanyası ile yoksullara yardım elini uzatıyor.
Gaziantep’te Karatarla Mahallesi’nde bulunan iş yerinde fırıncılık mesleğini sürdüren Adnan Çağlar, yoksul vatandaşların akşam evine ekmek götürmesini sağlamak için örnek bir kampanya başlattı. Kendinden önceki fırıncı esnafının yaptığı kampanyayı devam ettiren Çağlar, muhtaç insanların evine yüzü gülerek gitmelerini sağlamak için böyle bir kampanya başlattığını söyledi. Ekmek dolabında kendileri için ayrılan ekmekleri alan yoksul vatandaşlar ise akşam çocuklarına ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyor. Başlatılan ekmek kampanyasına destek vermek isteyen müşteriler de belirli bir miktarda ücret vererek, yapılan hayır kampanyasına kendileri de destek oluyor. Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Gaziantep’e gelen yoksul Suriyeli vatandaşlar da yardım kampanyasından yararlanıyor.
Amaçlarının yoksul vatandaşlara yardım etmek olduğunu belirten fırıncı esnafı Çağlar, “Biz 13 yıldan beri yardım kampanyasını sürdürüyoruz. Amacımız; yoksul vatandaşlara yardım elini uzatmaktır. Akşam olunca buradan ekmek alan yoksul vatandaşları görünce biz de mutlu oluyoruz. Bu yardım geleneğini bizden önceki arkadaşlar devam ettiriyordu, biz de örnek bir davranış olduğunu gördük ve devam ettirdik. Müşterilerimiz de yardım kampanyasına destek veriyor. Böyle güzel bir kampanyaya aracı olduğumuz için mutluyuz” dedi.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *