ANASAYFA arrow right Yaşam

Oğlunun karaciğeri ile yeniden yaşama tutundu

Oğlunun karaciğeri ile yeniden yaşama tutundu
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2023 / 16.48
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2023 / 16.49
Uzun yıllardır karaciğer hastası olan sekiz çocuk babası Fuat Toraman (58), 18 yaşındaki oğlunun karaciğerinden alınan parça ile yeniden hayata tutundu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (TransplANTEPSANKO), başarılı karaciğer nakilleriyle de hastalara yaşam umudu oluyor. Karaciğer hastası olan sekiz çocuk babası Fuat Toraman (58), 18 yaşındaki oğlu Abdulsamet Toraman’ın karaciğerinden alınan parça ile yaşama yeniden “merhaba” dedi. Gaziantep’te yaşayan ve serbest meslek ile uğraşan Fuat Toraman, karaciğer nakli sürecini şöyle anlattı:
“Şanlıurfalıyım, 32 yıldır Gaziantep’te yaşıyorum. Uzun zamandır karaciğer hastasıyım. Yıllarca tedavi için Diyarbakır’a gidip geldim ancak sağlığımla ilgili olumlu bir gelişme olmadı. SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde böbrek naklinden sonra karaciğer nakli de yapıldığını öğrendik. Sıkıntılarımı yakından bilen çocuklarım bana karaciğer nakli için bağışta bulunmak istedi. Yapılan tetkikler sonucu canımın parçası 18 yaşındaki oğlum Abdulsamet Toraman’ın karaciğer bağışı yapabileceği anlaşıldı. Ailemin verdiği destek ve SANKO Üniversitesi Hastanesi hekimlerinin verdiği güvenden cesaret bularak nakil olmaya karar verdim.”
Baba Toraman, “Oğlumun ve hekimlerimizin sayesinde şu an çok iyiyim. Hastanemize ve tüm ekibe teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *