ANASAYFA arrow right Yaşam

Onlarca evin kapısında “Virüs” uyarı levhası asılı

Onlarca evin kapısında “Virüs” uyarı levhası asılı
YAYINLAMA: 02 Aralık 2020 / 20.46
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2020 / 21.15
Koronavirüs vaka sayılarının arttığı Gaziantep’te testi pozitif çıkanlar ve durumu ağır olmayanlar 14 gün süreyle evlerinde karantinaya gönderiliyorlar. Karantinaya alınan evlerin kapılarına ise ‘GİRİLMEZ’ yazısı asılıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi kentimizde de vaka sayıları artışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada Gaziantep’in 1. Dalganın 3. Pikini yaşadığını dile getirdi. Şu ana kadar kent genelinde 600 civarında kişinin Koronavirüsten öldüğü, pozitif ve temaslı kişinin sayısının ise 50-60 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.

Kurala uymayanlar karantina yurduna alınıyor

Yapılan testler sonucunda pozitif olanlar evlerine gönderilerek, karantinaya alınıyorlar. Karantinaya alınan evlerin giriş kapılarına da büyük harflerle ‘GİRİLMEZ’ yazısı asılırken, karantinanın 14 gün süreceği, kurallara uyulmadığı takdirde Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacağı ve kişilerin karantina yurduna alınarak karantinalarına orada devam edileceği belirtiliyor. 

Ayrıca karantinalı evde yapılması gerekenler ise şu şekilde sıralanıyor; Ziyaretçi kabul etmeyin, mümkünse ayrı bir odada kalın, odanızı sık sık havalandırın, evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın, mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın, ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin, sık sık el hijyeni sağlayın (Ellerinizi su ve sabunla yıkayın ya da alkollü el antiseptiği/kolonya ile ovalayın), tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *