ANASAYFA arrow right Yaşam

“SGK kendi parasını değil, bizim verdiğimiz paraları harcıyor!”

“SGK kendi parasını değil, bizim verdiğimiz paraları harcıyor!”
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 20.57
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 21.32
Vatandaş, Gül’e tepki gösterdi: “Somali’nin dış borcunu kapatan devletin, kendi evladına yaşama fırsatı vermesi isteniyor”

Sosyal medyadan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastaları için kullanılsın kampanyası başlatıldı. Ancak Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yaptığı açıklama, vatandaşların tepkisini çekti.

Vali Gül’ün, “Milli piyangonun 75 milyon TL dağıtılamayan ikramiyesi SMA hastalarına harcansın paylaşımı 100 binlerce beğeni alıyor, ama SGK 2 milyar harcadık deyince bin beğeni geliyor. maksat üzüm yemek mi? Bağcıyı dövmek mi?. Aileleri tenzih ederim, Allah kimseye evlat acısı vermesin” sözleri vatandaşın tepkisini çekti.

Nurgül isimli bir sosyal medya kullanıcısı, “Maksat SMA’lı çocuklar sayın valim. En azından benim destek amacım bu. Allah kimseye evlat acısı göstermesin diyorsunuz, ama bu aileler için daha fazlası yapılmalı. Çünkü ‘Evlat acısı’ görüyorlar” dedi.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı Balkanlı, “Tedavi umudu ile gün sayan 100’den fazla aile üzerinden siyaset yapmayın Sayın Davut Gül. SGK tabi harcayacak, o parayı senden benden alıyor, benim paramı bana harcıyor. Yani Hükümet cebindeki parayı harcamıyor. Bunu aklımızdan çıkarmayalım” ifadelerini kullandı.

Mirat Hikmet ise, “Madem 2 milyar TL harcanmış, 75 milyon da harcansın. Niye her şeye politik bakıyorsunuz anlamıyorum, anlayamıyorum” sorusunu sordu.

Antep’in Yerlisi, adlı kullanıcı, “Sayın Valim, SGK kendi parasını harcamıyor, bizim verdiğimiz paraları harcıyor. Üstelik istenen tedavi belli. Almanya’da, Japonya’da uygulanan tedaviyi istiyor aileler. Somali’nin dış borcunu kapatan devletinin kendi evladına yaşama fırsatını vermesini istiyor bu aileler” diye konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *