ANASAYFA arrow right Yaşam

Türkiye, yağışlı havanın etkisine giriyor

Türkiye, yağışlı havanın etkisine giriyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Türkiye’nin bugün öğle saatlerinden sonra batı kıyılarından başlayarak yağışlı bir sistemin etkisine girmesi bekleniyor.
Türkiye’nin bugün öğle saatlerinden sonra batı kıyılarından başlayarak yağışlı bir sistemin etkisine girmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara’nın güney ve batısı, Ege ve Batı Akdeniz’de görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların Çanakkale’nin güney ve batısı ile Balıkesir’in batı kıyılarında kuvvetli olacak.
Yarın Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Muğla, Denizli, Aydın, İzmir ve Manisa’nın doğusu ile Antalya ve Burdur’un batısında kuvvetli olacak.
Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri yurdun yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak Doğu Anadolu’nun doğusunda ise karla karışık yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.
Cumartesi günü görülecek yağışlar Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Konya, Ankara, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Afyonkarahisar ile Eskişehir’in doğusu ve Denizli’nin güneyinde kuvvetli olacak.
Yağışlı sistemin Salı günü iç ve doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra Çarşamba günü ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.
Ülkemizde hava sıcaklığının Cumartesi günü kuvvetli yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, ancak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *