ANASAYFA arrow right Yaşam

Üniversite hazırlıklarına 9. sınıftan başlanıyor

Üniversite hazırlıklarına 9. sınıftan başlanıyor
YAYINLAMA: 31 Ocak 2022 / 16.23
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2022 / 16.23
Özel Teknonet Fen Lisesi’nden özgün eğitim modeli

Gaziantep’te özel fen lisesi dendiğinde Özel Teknonet Fen Lisesi öğretmen kadrosu, özgün eğitim modeli ve emsalsiz okul iklimiyle diğerlerinden ayrışıyor. 60 kişilik butik bir fen lisesi olan okulda üniversite hazırlık çalışmalarına 9. sınıftan başlanıyor ve her sınıf seviyesinde üniversite sınavına yönelik çalışmalar yıl boyunca tüm hızıyla devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden 1996 yılında mezun olduktan sonra özel bir dershanede fizik öğretmeni olarak çalışmaya başlayan ve Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisansını başarıyla tamamlayan Özel Teknonet Fen Lisesi kurucusu Bilal Yağdıran, 2003 yılından itibaren Zafer Dershanesi’nde kurucu ortak ve Fizik öğretmeni olarak çalışmaya başla

Yağdıran ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyor

Gençlerin hayatına dokunarak onların hayatında olumlu değişimler yapmayı amaç edinen Yağdıran, 2018 yılında Özel TEKNONET Fen Lisesini kurdu, 25 yıllık meslek hayatında birçok öğrencisinin üniversite sınavında derece yapmalarında, iyi bölümler kazanmalarında onlara rehber ve ilham kaynağı oldu. “Öğretmenlik çocukların önce kalbine, sonra beynine hitap etme işidir” diyen Yağdıran ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyor.

Üniversite hazırlık sürecinde her öğrencisiyle bire bir iletişim halinde olduklarını belirten Özel Teknonet Fen Lisesi Kurucusu Bilal Yağdıran, “Tüm öğretmenlerimizle öğrencilerimizin motivasyonunu yüksek tutmak, çalışma tempolarını yükseltmek adına onlarla sürekli bireysel ve grup çalışmaları yapmaktayız. Öğrencilerimizi gün gün takip ediyoruz, kendi potansiyellerini açığa çıkartmalarına yardımcı oluyoruz ve akademik başarılarını artırmaya yönelik yoğun bir program uyguluyoruz. 9. sınıf ve 10. sınıf öğrencilerimize TYT konularını veriyoruz ve her gün düzenli ETAP(Etüt Takip ve Akademik Performans) sınavları ve hafta sonları TYT deneme sınavları yapıyoruz. 11. sınıfa ve 12.sınıfa geçen öğrencilerimize yaz aylarında (Temmuz ve Ağustos aylarında) TYT konularını veriyoruz ve Eylül ayıyla birlikte AYT konularına başlıyoruz. Her gün düzenli ETAP sınavları ve hafta sonları TYT veya AYT deneme sınavları yapıyoruz” dedi.

Okula kabul sürecinde öncelikle öğrenciyi tanımaya çalıştıklarını ve bireysel özelliklerine göre yönlendirme yaptıklarını belirten Yağdıran, “Okulumuza kabul etmeden önce öğrencinin bireysel özelliklerinin programımıza uygun olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Yoğun programımıza uyum sağlayabilmesi ve sürdürebilmesi için bu tanıma süreci çok önemli.  Öğrencinin öğrenme becerilerini ölçmek amacıyla özel olarak hazırladığımız yetenek sınavı ve ardından öğrenciyle yaptığımız bireysel mülakat neticesinde olumlu olursa öğrencimizin okulumuza kesin kaydını gerçekleştiriyoruz. Okulumuzda uyguladığımız eğitim programımızın amacı tüm öğrencilerimizin tıp fakültesi, diş hekimliği ve eczacılık gibi iyi bölümleri kazanması” şeklinde konuştu.

Yağdıran, “Uzman eğitim kadromuzla öğrencilerimizi, yaratıcı, araştırmacı, üretken, evrensel değerlere saygılı genç bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleriz. Böyle bir eğitim ortamında öğrenim gören öğrencilerimiz de üniversite sınavında iyi üniversite ve bölümleri kazanıyorlar. 2020 ve 2021 yıllarında YKS’ye giren toplam 28 mezunumuzdan 9 öğrencimiz tıp fakültesi, 3 öğrencimiz diş hekimliği, 2 öğrencimiz eczacılık ve birçok öğrencimiz iyi üniversitelerin mühendisliklerini kazandılar” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *