ANASAYFA arrow right Yaşam

Yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç aileler sosyal destek alıyor

Yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç aileler sosyal destek alıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
Fadıloğlu, yeni dönemle birlikte sosyal projelerin artarak devam edeceğini ve daha çok vatandaşa ulaşılacaklarını söyledi
‘Vefa Hizmeti’ projesiyle vatandaşların takdirini kazanan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeni dönemle birlikte sosyal projelerin artarak devam edeceğini ve daha çok vatandaşa ulaşılacaklarını söyledi.
Yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç ailelerin umut kapısı olmaya devam eden Şehitkamil Belediyesi, Vefa Hizmeti Projesiyle ‘Vefa’ örneği göstermeye devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından hayata geçirilen ve bu güne kadar birçok aileye ulaşan projede, yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerin evde genel temizlik hizmeti, kuaför ve berberlik hizmeti, hastaya hastane ulaşım hizmeti, su ve elektrik arıza hizmeti, çilingir hizmeti ve pratik ev düzeni hizmeti gibi bir çok alanda vatandaşların yardımına koşuluyor.
İnsana hizmetin hakka hizmet olduğunu belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bu güne kadar mahalle tespitleri ile bire bir kimsesiz olan vatandaşlarımızın hizmetini başlattık. Bu proje ile de birçok vatandaşımıza hizmet götürdük.70 yaşın üzerinde, kimi kimsesi olmayan maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımız için elimizden gelen kolaylığı sağlamaya yeni dönemimizde de devam edeceğiz. Yaşlı vatandaşlarımızın özellikle sosyal yardımlardan faydalanması noktasında evrak dolaştırmalarında, rapor almalarında sıkıntı olması münasebeti ile bu çalışmaları tarafımızdan yaptırıp, onların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde verilen yardımlardan faydalanmasını sağlıyoruz. Diğer taraftan da yaşamlarını devam ettirirken karşılaştıkları güçlükleri gidermek adına belediye olarak elimizden gelen yardım ve desteği götürdük.Sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyacını görmek bizim asli görevimizdir.Geçtiğimiz yıla oranla bu dönemde daha fazla vatandaşımıza hizmet götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gaziantep kent kültürü yanında gastronomi turizmi için Gaziantep mutfağının tanıtımını yurt içi ve yurt dışında başarıyla gerçekleştiren İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, dünya turizm pastasından Gaziantep’in hak ettiği payı alabilmesi için daha etkin tanıtım çalışmaları yapacaklarını açıkladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuya hassasiyetini bildiklerini ve desteklediklerini ifade eden Öztan, “Tanımadan ve tanıtmadan başarılı olamayız. Etkin tanıtım için çalışacağız” dedi.Arzu Bulut

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *