ANASAYFA arrow right Yaşam

Zayıflama hapları bağımlılık ve bunama tedavisinde umut olabilir

Zayıflama hapları bağımlılık ve bunama tedavisinde umut olabilir
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2023 / 19.39
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2023 / 19.39
Bilim insanları zayıflamak için kullanılan ilaçların demans, alkol bağımlılığı ve tip 2 diyabet gibi hastalıklarda kullanılabileceğini düşünüyor. Klinik deneyler henüz erken aşamada olsa da araştırmacılar umutlu.

ABD'li ve İngiliz bilim insanları zayıflama haplarının demans, alkol bağımlılığı ve tip 2 diyabet için çözüm olmasını umuyor. Bugüne kadar insanların vücut ağırlıklarının yüzde 10'undan fazlasını kaybetmelerine yardımcı olan zayıflama hapları üzerinde klinik deneyler sürüyor.

ABD'deki Kuzey Karolina Üniversitesi'nde klinik ve translasyonel bağımlılık araştırma programı direktörü Dr. Christian Hendershot, "Bu sınıftaki ilaçların uzun yaşamayı ve yaşam kalitesini etkileyebilecek çok sayıda önemli sonucu olduğunu biliyoruz" dedi ve "Bazı açılardan bunların bazılarının gerçek olamayacak kadar iyi olabileceğine dair bir his var. Ancak potansiyel faydaların araştırılması gerektiğini düşünüyorum" diye ekledi.

Ancak bilim insanları, sonuçların yalnızca kilo kaybına bağlı olup olmadığının net olmadığını, ilacın kan damarları veya kalp üzerinde doğrudan etkileri olabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar ayrıca bu tip ilaçların polikistik over sendromunda (PCOS) fark yaratmasını umuyor. Kadınların tahminen yüzde 8 ilâ 13'ünü etkilediği düşünülen bu bozukluğun düzensiz adetlere, hormon dengesizliklerine ve kısırlığa neden olduğu biliniyor

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *