Çevre Yolu tamamlanıp Karayollarına teslim edileli aylar oldu. Ancak, hangi aklı evvel yöneticinin, hangi amaçla açılmasına engel olduğu bilinmez, yol üzerine bariyer konularak trafiğe açılması engelleniyor. Yolun yapımı sırasında büyük sıkıntıya katlanan vatandaş şimdi kendi parasıyla yapılmış, hakkı olan yolu kullanamıyor.
Yıllardır, ağızlarda sakız olmuş bir “Çevre Yolu” projesi vardı. Yapıldı, yapılacak derken, gerçekten de “Çevre Yolu” yapıldı. Hem de 82 Milyon Dolar, yani 120 trilyon harcanarak. Ancak aylar önce tamamlanan “Çevre Yolu”, bariyerler konularak kapatıldı. Yolun neden trafiğe açılmadığına hiç kimse bir anlam veremezken, söylenen tek şey, resmi bir açılış yapılmasının beklendiği. Eee.. Böyle bir saçmalık ancak Türkiye’de olur!
Metiş yolu tamamlayıp teslim etti, ama bir türlü açılmıyor
Başpınar girişinde trafiği rahatlatacağı söylenen Çevre Yolu’nun neden böyle saçma sapan bir gerekçeyle açılmadığı merak edile dursun, yolun yapımını üstlenen Metiş şirketinin yöneticileri Sabah’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, “Vallahi biz belirtilen sürede yolu tamamlayıp Karayollarına teslim ettik. Neden trafiğe açmadıklarını doğrusu biz de merak ediyoruz. Güya açılış yapacaklarmış. Yol trafiğe açılır, kullanılır, bir süre sonra da sembolik bir açılış yapılır. Biz de ne olup bittiğini anlayamadık” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri de sonuçsuz kaldı
Bitmiş yolun bariyerlerle kapatılmak yerine trafiğe açılması için büyükşehir belediyesi tarafından yapılan girişimlerin de sonuçsuz kaldığı belirtildi. Çevre Yolu’nun yapımı sırasında ödeneklerde bir sıkıntı doğmaması ve yolun yapımının belirtilen sürede tamamlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de zaman zaman devreye girerek çaba harcadığı belirtilirken, Karayollarının yolu açmamaktaki amacının mantıklı bir açıklamasının bulunamadığı kaydedildi.
