ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fason üretim dublörlük gibidir

Fason üretim dublörlük gibidir
YAYINLAMA: 06 Aralık 2023 / 15.14
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2023 / 15.15

Ülkemizde marka ve markalaşma konusunda geri kalındığını belirten Reklamcılar Derneği Başkanı Jeffi Medina, “Markalaşmak ve marka yaratmak çok önemlidir. Ancak iyi bir ürününüz yoksa, istediğiniz kadar ürününüze marka deyin, önemi yok” dedi.

İyi marka iyi ürünle gerçekleşir

“Fason üretmek meşhur markalar için dublörlük yapmaya benzer” diyen Medina, “Ya meşhur insanların arkalarında kalacağız ya da kendi hikayemizi yaratacağız. Bunun başka yolu yok. Şimdiye kadar olduğu gibi Türk zeytinyağlarının üzerine İtalyan markalarını yapıştırarak markamızı yaratamayız. Bu alışkanlıklardan vazgeçilmeli. Ürünün kalitesi her şeyin başında gelir. Bu kalitenin korunması ve kalite kontrolünün artırılarak devam etmesi de markaları yaratır” diye konuştu.

Kaliteli Türk ürünleri yabancı markalara vermeyin

Doğan Yayın Holding’in bünyesinde tüm medya şirketlerinin atılımı ve sanayi odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen “Anadolu’daki Avrupa Toplantıları”, Denizli, Konya ve Kayseri’nin ardından Gaziantep’te yapıldı. 2004 Yılı ana teması “Marka Güçtür” olarak belirlenen Anadolu’daki Avrupa Toplantıları’nın dördüncüsü Gaziantep’te GSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Marka güçtür

Açılışta, GSO Başkanı Nejat Koçer, DHY Başkanı Ali Yalçındağ konuştu. Gaziantep buluşmasının programı, marka yaratmanın önemini, kurumlara ticari boyutta sağladığı katkı, başarılı markaların markalaşma süreçlerini ve şirket yöneticilerinin bu konudaki deneyimlerini içerdi. Koçer, sanayide marka şehir olma yolunda ilerleyen bir şehir olarak Doğan Yayın Holding'in düzenlediği Anadolu’daki Avrupa Toplantıları’na ev sahipliği yapmanın kendileri için heyecan verici olduğunu belirtti.

Yeni bir bakış ve yeni bir anlayış ortaya koyacak

DHY’nin “Marka Güçtür” sloganıyla hayata geçirdiği bu toplantının, GSO olarak yürütülen Marka Şehir Gaziantep projesine de yeni bir ivme ve vizyon kazandıracağını söyleyen Koçer, Anadolu sanayisinin markalaşma sürecine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu toplantıyla, yeni bir anlayış ve yeni bir bakış açısı ortaya konacağını, verimli bir buluşma gerçekleştirileceğini söyledi.

Koçer, Doğan Yayın Holding'in girişimleriyle hayata geçirilen buluşmanın markalaşma sürecindeki Gaziantep’e ve Türkiye’ye yeni değerler katacağına inandığını bildirdi.

“Bir ülke sahip olduğu markalar kadar zengindir”

Koçer, “Tarihin derinliklerinden gelen köklü bir maziye sahip olan Gaziantep, yıllardır bölgenin ticaret açısından en yoğun illerinden biri olma özelliğini koruyor. Yöreye has el sanatlarıyla başlayan sanayi, bugün toplam dört organize sanayi bölgesinde, tekstil, inşaat, gıda, çelik işleme ve diğer alanlardaki üretimlerle devam ediyor” diye konuştu. “Bir ülke sahip olduğu markalar kadar zengindir” sözünden hareketle başlatılan Anadolu Toplantıları, Anadolu’da potansiyeli yüksek kuruluşlara ulaşmada ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak yeni markalar yaratılmasında büyük destek sağlayacağını belirten DHY Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Anadolu’daki Avrupa Toplantıları’nın önemine değindi.

Deneyim ve bilgilerin paylaşıldığı bir toplantı gerçekleşti

Yalçındağ, bu projenin hayata geçirilmesinde, illerin Sanayi Odaları’ndan büyük destek aldıklarını ve bugüne dek gerçekleştirilen toplantılar vasıtası ile Anadolu’da yıllardır Avrupa’yı aratmayacak yatırımlar yapan, dünya pazarlarında büyük başarılar elde eden Türk sanayicilerinin deneyim ve bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform oluşturulduğunu belirtti.

Satışların artması kaliteyle orantılıdır

“Biz Türkiye’nin markasını satmalıyız” diyen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise, “Ülkeler çoğu zaman arkalarındaki çalışmalarla ve yarattıkları markalarla anılır. Bizim de yapmaya çalıştığımız bu. Dünyadaki marka bilincini Türkiye’de yaşatmalıyız. Amaç kalite ile marka kavramını bir araya getirmek. İhracat artışında sanayinin merkezi olmuş yerlerde mal satılabilmesi kalitenin arttığını gösterir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *