ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gaziantep kültür ve sanatta geri kalmış”

“Gaziantep kültür ve sanatta geri kalmış”
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2023 / 17.56
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2023 / 17.57
Tan Sağtürk’ün kurduğu Bale ve Dans Okulunda dans dersleri tüm hızıyla sürüyor. Destek için Tan Sağtürk ve Ankara Bale ve Opera Bölümü Çocuk Balesi Başkanı Ömür Uyanık hafta sonu Gaziantep’e gelerek derslere katıldı.

Gaziantep'in iş hayatında çok önemli bir il olduğunu, ancak kültür ve sanat alanında çok geride kaldığını belirten Tan Sağtürk, “Bu okulları açmadan önce bu kadar gücümüzün olduğunu farkında değildim. Her gittiğim yerde sanatın gücünü gördüğüm ilgi nedeniyle daha iyi anlıyorum. Şu andan itibaren söz hakkımız olduğuna inanıyorum” dedi.

“Eğitim ve sanat sorunları çözer”

Eğitim ve sanatın her türlü sorunu çözmeye yardımcı olacağını ifade eden Tan Sağtürk, “Eğitimin ve sanatın toplumdaki bütün çürümüşlükleri ve olumsuzlukları yok edeceğine inanıyorum. Sanatın ise dünyada yapılan araştırmaların sonucu insanı suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan uzak tuttuğu kanıtlanmıştır. Bale yapanların ileride uyuşturucu madde kullanmadıkları ispatlanmıştır. Çünkü bale bir disiplin sanatıdır. Bale sayesinde şımarık çocukların disiplin altına sokularak geleceğine hazırlandığını görüyorum. Bale yapan çocukların gelecekte hem öz güvene sahip olduğuna hem de kişiliğinin oturduğuna inanıyorum” diye konuştu.

“Destek vermeye mecbursunuz”

Okulu açtıktan sonra, destek beklemediğini, ancak destek verilmesini mecbur olduğunu belirten Sağtürk, “Buraya geldikten sonra destek beklemiyorum. İnsanların bize destek vermeye mecbur olduklarına inanıyorum. Bu okulları açmamın nedeni maddi değil tamamen manevi tatmindir. Bu okullar beni zengin etmiyor. Sadece yatağa uzandığım zaman ülkeme iyi bir şekilde hizmet verdiğim için huzur doluyum. Bundan dolayı destek rica etmiyorum. Destek vermeye mecburlar” diye konuştu.

“Gaziantep'i sanatsal açıdan kalkındırmak için bu okulu açtım”

Gaziantep'in Türkiye’nin en iyi tüccarlarına sahip, ama kültürel faaliyetlerin olmadığı bir kent olarak gördüğünü belirten Sağtürk, “Gaziantep’e geldiğimde gözlemlediğim en önemli konu ticaret olarak Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olmasıydı. Fakat kültürel ve sanatsal açıdan çok geri kalmış. Gazianteplileri daha önce oynadığım “İkinci Bahar” dizisiyle çok özümsemiştim. Gaziantep insanını kültürel olarak kalkındırmak için bu okulu açtım. Gaziantep'in 27 markası varsa biz Gazianteplilerin sahip çıkması ve destek olması gereken 28’inci markasıyız” diye açıklamada bulundu.

“Kimsesiz çocuklara da hizmet vereceğiz”

Kimsesiz çocuklara da bu okulda hizmet vereceklerini belirten Sağtürk, “Burada esas amacımız bale öğrenmeye imkanı olmayan insanlara hizmet vermek. Okulumuzda gelecek günlerde kimsesiz çocuklara da hizmet vereceğiz. İstanbul'daki okulumuzda bunu yaptık. Çok iyi sonuç verdi. Kazandığımız bu paralar cebimize girmeyecek. Maddi durumu kötü olan öğrencilerimize burs olarak vereceğiz” dedi.

“Gaziantep'e gönül rahatlığı ile geliyorum”

Sağtürk, Gaziantep’te tiyatronun ve balenin geç kalınmış bir olay olduğunu belirtirken, “Böyle güzel ve  iyi insanların yaşadığı bir şehirde tiyatronun ve balenin bu kadar geç gelmesi Gaziantep için talihsizlik olarak nitelendirilebilir. Gaziantep'te gözlemlediğim en önemli konulardan biri gençlerin öğrenmeye açık ve şımarık olmamaları. Bu yüzden Gaziantep’e gönül rahatlığıyla geliyorum. Okulumuz sayesinde Gazianteplilerin olanağımız yok mazeretini ileri sürmesinin anlamı kalmadı” diye açıklamada bulundu.

“Yaptığımız işten dolayı mutluyum”

Bale okullarının kendisine manevi olarak çok büyük huzur verdiğini belirten Ankara opera ve balesi çocuk balesi bölümü başkanı Ömür Uyanık, “Her gün Türkiye’deki okullarımızdan birini ziyaret edip ders veriyoruz. Bana yorgun musunuz diye soruyorlar, yaptığım işten dolayı bedensel olarak yorulsam da manevi olarak kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *