ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Rejim ilk günkü kadar tehlikede

Rejim ilk günkü kadar tehlikede
YAYINLAMA: 11 Ekim 2023 / 17.18
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2023 / 17.20
Uzun uğraşlar sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen YÖK Yasa Tasarısının tamamıyla İmam Hatip Liselerinin kaybolan önemini yeniden kazandırmak ve AKP’nin kendi fikirlerine yakın insanların üniversitelerin her bölümüne alınmasını sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Saltık, ”Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, iktidarda olduğu dönemde İmam Hatip Liseleri için ‘27 yılda 1 milyon 300 bin inançlı mücahit yetiştirdik’ demişti. Bu söz de İmam Hatip Liselerinin siyasi partiler için bir arka bahçe olduğunu gösteriyor. AKP’nin amacı da arka bahçe olarak gördüğü İmam Hatip Liselerinin önemini yeniden artırmak” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti rejiminin ne olduğu Anayasamız ’da yer alır

İmam Hatip Liselerinin lehine olan YÖK Yasa Tasarısının dış kaynaklı büyük projelerin ilk adımlarının parçası olduğunu ifade eden Saltık, “YÖK Yasa Tasarısı sadece İmam Hatip Liseleriyle ilgilidir. Bu yasa dış kaynaklı büyük bir projenin adımlarının parçalarıdır. Son günlerde Türkiye’nin rejiminin ılımlı İslam rejimi olması gerektiği konusunda talihsiz açıklamalar oldu. Oysa bizim anayasamızın ikinci maddesinde rejimin ne olduğu yazılıdır. Demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir Türkiye Cumhuriyeti. Bu niteliklerinin değiştirilmesi teklif bile edilemez. Türkiye, 80 yıl önce yolunu böyle çizmiştir” diye konuştu.

İmam Hatip Liseleri büyük adımların ilk parçalarıdır

Ülkede çözüm bekleyen yüzlerce soru varken, meclisin 19 saat süren kesintisiz toplantısının ardından İmam Hatip Liselerinin lehine yasanın çıkartıldığını, bunun ılımlı İslam rejimi denilen olgunun bir adımı olduğunu belirten Prof. Dr. Saltık, “İmam Hatip Liselilerin avantajlı bir şekilde üniversitelerin tüm bölümlerine girmelerinin yeniden açıldığını görüyoruz. 28 Şubat 1997’den önce İmam Hatip Liselerindeki öğrenci sayısı 200 bini aşmıştı. 610 İmam Hatip Lisesi vardı. Türkiye'de ve Diyanet işlerindeki 100 bini aşkın personelin ancak yüzde 5’i İmam Hatip Lisesi mezunuydu çok büyük bir bölümü ilkokul mezunuydu. Diyanet işlerinde bile İmam Hatip Lisesi mezunlarının olmayışı, buna karşın İmam Hatip Lisesi mezunlarının kaymakam, savcı, doktor, idareci gibi ileride rejimi ele geçirmek için kritik görevlere istekli olmaları çok ilginçti. Normal eğitim yerine İmam Hatip Liseleri neredeyse almak durumundaydı” şeklinde açıklama yaptı.

Kadınlar imam olamadığı halde İmam Hatip Liselerine gidiyor

İmam Hatip Liselerinin geçmişte ihtiyacın 10 katı mezun verdiğine dikkat çeken Saltık, “Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş biçimde yılda 53 bin mezun veriyordu İmam Hatip Liseleri. Türkiye'nin 22-23 ilahiyat fakültesine alabildiği imam hatip mezunlarının sayısı 2 bin 300 dolayındaydı. Diyanet işlerinin de yıllık gereksinimi 2 bin 500 dolayındaydı. Topladığınızda 5 bini buluyor, ama biz 53-55 bin mezun veriyorduk. Yani gereksiniminin 10 katı. Ayrıca İslam dininde kadınlar imam ya da hatip olamadıkları halde bu liselerde okutuyorduk onları. Herhalde biz bunları başka ülkelere ihraç edecektik, Avrupa ülkelerine falan! İmam ve hatip ihraç edecektik, sanki çok gereksinimleri varmış gibi” diye konuştu.

AKP’nin karanlık yüzünü halka anlatmak gerek

Türkiye’de rejimi ve Cumhuriyeti koruyan kesimlere baskı yapıldığını, dolayısıyla AKP hükümetinin dilediği serbestliğin yaratıldığına dikkat çeken Saltık, “Türkiye AB’ye girecekmiş gibi içeride TSK’ya baskı uygulanmakta. AKP de kendisini rahatlattığı bu ortamda dilediği değişiklikleri yapıyor. Asıl oyun net olarak görülüyor. AKP’nin Avrupa Birliği’nde maskesi düşmüş bulunuyor. Bunu en açık ve net bir şekilde halka anlatmak gerekiyor” dedi.

Kar eden kurumlar tasfiye edilmek isteniyor

AKP’nin Dubai anlaşmasıyla ülke ekonomisini alt üst eden kararlara imza attığını, bu anlaşma kapsamında halkın çıkarları için kurulan bankaların tasfiyesinin de bulunmasının ürkütücü olduğunu açıklayan Saltık, “Dubai Anlaşması’nın maddelerinin birinde bankacılık sektörünün düzenlemesi yer alır. Bundan da kastedilen kamu bankalarının tasfiye edilmesi, hiç kamu bankası kalmasın isteniyor.

Ankara'daki vergi rekortmenleri sıralamasında ikinci ya da üçüncü sırada Ziraat Bankası ve Halk Bankası var. Bu kadar yüksek vergi veren kamu bankaları zarar ediyor diye halkımız aldatılarak, köylüyü ve tarıma desteklemek üzere kurulan Ziraat Bankası, küçük esnafa kredi vermek üzere kurulan Halk Bankası aynı şekilde göz göre göre tasfiye edilmek isteniyor” diye konuştu.

Ekonomi çökertilmiş teslim alınmıştır

Son 24 yıldır olağanüstü borçlanma nedeniyle ülke ekonomisinin batıya bağımlı hale geldiğini, AKP hükümetiyle bu bağımlılığın şartsız teslimiyet şeklinde sürdüğünü belirten Saltık, “Olağanüstü borçlanma nedeniyle 24 yılda ekonomiyi batıya kaptırdık. Şimdi bu kamu yönetimi reformu tasarısı ile yönetsel ve siyasal açıdan liberalleşmesi adı altından tümüyle batıya bağlanmak ve bitirilmek istenmektedir. Ekonomisi çökertilmiş teslim alınmıştır. Sıra yasa ve yönetsel yapıyı zayıflatmak federasyona gidecek bir yapı getirmektir” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *