ANASAYFA arrow right Güncel

100 yılın projesi Düzbağ’a ödül

100 yılın projesi Düzbağ’a ödül
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tarafından yapımına başlanan ve 100 yılın projesi olarak lanse edil

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tarafından yapımına başlanan ve 100 yılın projesi olarak lanse edilen “Düzbağ İçmesuyu Projesi” hizmete girmeden ilk ödülünü aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tarafından yapımına başlanan ve 100 yılın projesi olarak lanse edilen “Düzbağ İçme suyu Projesi” hizmete girmeden ilk ödülünü aldı. Gaziantep’in gelecekte 50 yıllık suyunu karşılayacak olan “Düzbağ İçme suyu Projesi” aynı zamanda kentte menba tadına bir su kalitesini de beraberinde getirecek. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Su ve Teknoloji Derneği (SUTEK) organizasyonunda düzenlenen “Su ve Çevre Ödülleri” sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü yapılan ve Ankara’da gerçekleşen programda; GASKİ Genel Müdürlüğü Düzbağ İçme Suyu Projesi ile “En Vizyoner İçme suyu” ödülüne layık görüldü. Ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Hüseyin Sönmezler aldı.
Yerel yönetimler tarafından su ve çevre alanında yapılan yatırımların ve hizmetlerin değerlendirildiği ödül töreninde; il ve ilçe belediyelerinin su idarelerinin ayrı kategorilerde yarıştığı 4’üncü “Su ve Çevre Ödülleri” sahiplerine gitti. Su ve çevre kaynaklarının sürdürülebilirliğini ve geliştirilmesini temel alan, insana, doğaya ve suya duyarlı, kamu kurumlarının hizmetlerini daha ileriye taşımak için, yerel yönetimlerin, doğal kaynakları verimli kullanılması hedef alında. Sağlıklı dağıtımı ve su farkındalığının kazandırılması noktasındaki çalışmalarını izlemek, teşvik etmek ve bu konudaki çalışmaların geliştirilmesine, uygulanması ve sürdürülmesi çok yönlü olarak masaya yatırıldı.
Bu çerçevelerde hareket eden ile ve ilçe belediyelerin su idareleri ve yöneticilerine verilen ödüllerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, Düzbağ İçme suyu Projesi ile ‘Türkiye Vizyon İçme suyu Projesi’ ödülünü aldı. Programın konferans bölümünde ise GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler Düzbağ İçme suyu Projesini anlattı. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *