ANASAYFA arrow right Güncel

Aile Hekimleri, giderleri karşılayamaz hale geldi

Aile Hekimleri, giderleri karşılayamaz hale geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.29
“Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Merkezleri’nin giderlerini karşılayamaz hale geldi” diyen Gaziantep Aile Hekimliği Derneği
“Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Merkezleri’nin giderlerini karşılayamaz hale geldi” diyen Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı K. Doğan Eroğlulları, “Son zamanlarda, medikal ve diğer sarf malzemeleri, elektrik, doğalgaz ve personel giderlerinde yaşanan artışları karşılamakta güçlük çeken Aile Hekimleri, üstüne bir de yüzde 60’lık kira zammıyla karşı karşıya. Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerine ait binalarda hizmet veren Aile Sağlığı Merkezleri’nin kiraları, bu belediyelerce ortalama yüzde 60 oranında arttırıldı. Bazı merkezlerde kira artış oranı bunun da üzerinde. Aile hekimleri, sadece 10 metrekarelik bir oda için, kişi başı yaklaşık 650 lira kira ödüyor” şeklinde ifadeler kullandı.
Aile hekimleri sorunlarına
acil çözüm bekliyor
Aile Hekimleri’nin, kamuya ait binalarda kira ödeyerek hizmet verdiğini söyleyen Eroğulları, “Bu aslında kabul edilemez bir durum. Belediyelerimiz, vatandaşlarımızın yararına sunulan sağlık hizmetleri için, bu binaları ücretsiz vermesi gerekirken tam tersi fahiş kira artışları yapıyor. Bu yaklaşım Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin “enflasyonla topyekün mücadele” çağrısına ve uygulamalarına uymuyor. Belediyelerimiz bunu dikkate almadan yüzde 60 zamda ısrar etmektedir. Aile hekimleri bu konuda sorunlarına acil çözüm bekliyor. İlimizde yaşanan kira artışları sorunu Sağlık Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, siyasi parti yöneticileri ve milletvekillerimize iletildi. Aile hekimleri bu konuda acil çözüm bekliyor” dedi.
Belediye yetkililerinden
acil çözüm bekliyoruz
Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı K. Doğan Eroğlulları, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyelerimize ait binalarda hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerimizin bir sorunu da bu binalarda yapılacak “engelli” vatandaşlarımız için yapılması gereken düzenlemeler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce tespit edilen ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılması gereken engelli düzenlemeleri, bina sahiplerince yani belediyelerce yapılması gerekirken, belediyelerimiz bu tadilatları da Aile Hekimlerimizin yapmasını istiyor. Belediyeye ait olmayan tüm diğer binaların tadilatı müdürlüğümüz veya bina sahipleri tarafından yapılırken, belediyelerimiz engelli düzenlemelerini yapmayacağını beyan ediyor. Aile Hekimleri olarak, kiracısı olduğumuz binaların bakım ve onarımlarını yapıyoruz, ancak büyük tadilatlar bizlerin sorumluluğunda değil. Kaldı ki engelli düzenlemelerini yapmak kamu kurum ve kuruluşlarının öncelikli görevi. Gaziantep Aile Hekimleri olarak, bu konularda belediye yetkililerinden acil çözüm bekliyoruz.”
Tüm kurum ve kuruluşlarla
işbirliğine hazırız
Aile Hekimleri olarak vatandaşlara iyi şartlarda sağlık hizmeti sunmak istediklerini açıklayan Başkan Eroğulları, “Özellikle bazı bölgelerde Aile Sağlığı Merkezi, olarak hizmet sunacağımız bina bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle halkımıza ve hekimlere yakışmayacak binalarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Belediyelerimiz bir çok sosyal tesis yapıyor. Bu tesislerin projeleri hazırlanırken, bir bölümü de Aile Sağlığı Merkezi olarak planlanabilir, hem halkımıza hem hekimlerimize hem de devletimize yakışan şartlarda sağlık hizmeti sunulabilir. İlimizin birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ve geliştirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazırız” diye konuştu. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *