ANASAYFA arrow right Güncel

Ayrımcılık, ötekileştirme haksızlık devam ediyor

Ayrımcılık, ötekileştirme haksızlık devam ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.29
Türk Tarım Orman Sen Gaziantep İl Temsilcisi Cuma Erol, “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile eski olan her şey unutulmu
Türk Tarım Orman Sen Gaziantep İl Temsilcisi Cuma Erol, “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile eski olan her şey unutulmuştu. Hak, adalet, hukuk, liyakat, milli ve yerli yönetim sisteminin esasını oluşturacak, kimse aidiyeti nedeniyle ötekileştirilmeyecek haksızlık adaletsizliktik yapılmayacaktı. Seçim yapıldı, bakanlıklar oluşturuldu, üst bürokratlar birer birer koltuklarına oturdu. Ama değişen bir şey yok. Yine sendikal ayrımcılık, ötekileştirme, haksızlık ve adaletsizlik devam ediyor” şeklinde konuştu.
Memurlar, iki satır
yazı ile sürgün ediliyorlar
“Hak, adalet , hukuk, liyakat bu mu? Onca Mühendis ve Veteriner Hekim varken ne hikmetse idareciler hep aynı sendikanın eski yada hali hazır yöneticisi” diyen Erol, “Diğer sendikalardan yada sendikasız olanlardan bir tek yönetici yok. Bütün liyakatli, ehliyetli ve bilgili insanlar bu sendikada toplanmışlar, diğerlerinin hepsi ehliyetsiz, liyakatsiz bilgisiz beceriksiz. Bu yöneticilerin büyük çoğunluğu o kadar becerikli ki yasal olarak suç olduğunu bilmelerine rağmen kendilerini her şeyden üstün görerek, sendikalarından istifa etmek isteyen memurlar, istifa formunu doldurup kuruma verdiklerinde arkadaşları odalarına çağırıp ‘İstifa etmesen iyi olur şimdi zamanı değil’ ya da yarışma programı sunucusu gibi ‘Emin misin son kararın mı?’ diye sorarak üstün yöneticilik yeteneklerini sergiliyorlar. Kamu çalışanları bu haksızlığa mobbinge karşı tepki göstermiyor. Çünkü iki satır yazıyla sürgün ediliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.
Yöneticilerin tek
derdiği koltuklarını korumak
Yöneticilerinin tek derdiğinin koltuklarını korumak olduğunu vurgulayan Erol, “Malum sendikanın yöneticileri idarecilik, tayin, atama, terfi sürgün ve yer değiştirme gibi her şeyi yapıyorlar. Tarım ve orman camiasında durum diğer kurumlardakinden farklı değil. Kamu çalışanı bir derdi veya sıkıntısı olduğunda bu kişilere; idareci olarak mı, sendikacı olarak mı gidecekler. Bir çırpıda onlarca personelin yeri değişecek; devletin makamında oturan kurum amiri olarak adaletli davranması gerekirken, kişisel husumet ve kinle kişiler sürgün edilecek; STK’lar bana yakın-uzak diye sınıflandırılacak. Personel çalışma ortamı huzursuzluğu nedeniyle ayakları geri geri gidecek. Sektöre ölçülebilen bir katma değer katılmayacak, ama sırf aidiyet nedeniyle makam ve mevkiler aynı kişilere altın tepsi ile sunulacak” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *