ANASAYFA arrow right Güncel

Babacan Kargo işçileri dört mevsim direniyor

Babacan Kargo işçileri dört mevsim direniyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Gaziantep Babacan Kargo işçilerinin 376 gündür haklarını almak için direndiklerini söyleyen TÜMTİS Gaziantep Şube Sekreteri Mahmut Canyurt, bir yıldır aynı taleplerde direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini kaydetti.
Gaziantep Babacan Kargo işçilerinin 376 gündür haklarını almak için direndiklerini söyleyen TÜMTİS Gaziantep Şube Sekreteri Mahmut Canyurt, bir yıldır aynı taleplerde direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini kaydetti.
Gaziantep’te bulunan Babacan Kargo’da TÜMTİS’e üye olan 9 işçi 2017 tarihinin Ağustos ayında işten atılmıştı. İşçiler sendikal çalışan olarak işe dönmek için 2017 Eylül ayında direnişe geçmişti. Yaklaşık 376 gündür direnişlerin in devam ettiğini belirten TÜMTİS Gaziantep Şube Sekreteri Mahmut Canyurt, “Üyelerimiz demokrasi gereği anayasal hakkını kullanarak sendikaya üye oldular. Bu süreçteüyelerimiz darp edildi ve kapı önüne konuldu. Tabi ne kış dedik, ne de yazın sıcağı dedik direnişimiz halen devam ediyor. Bu arkadaşımız işe dönünceye kadar direnişimiz devam edecek. Yerel mahkemede işe iadelerini kazandık. İstinafmahkemesinde halen davaları görülüyor” dedi.
‘Taleplerimiz aynı’
Canyurt, “Talepleri, işe geri dönmek. Ama sendikalı olarak devam etmek. Çalışma saatlerinin iyileştirilmesi, sigorta ve sosyal haklar talep ettiler, etmeye devam edecekler. Bu taleplerimiz direnişe başladığımız günden bu yana vardı, aynı taleplerle direnmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
‘Her iki tarafı bir araya
getirip, çözüm yoluna gidilsin’
Gaziantep valisine ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e çağrıda bulunan Canyurt, “Bizim amacımız iş yerini batırmak değil, diğer ambar işçileri gibi sekiz saat çalışmak, sosyal haklara sahip olmak ve toplu sözleşme yapmak. Gaziantep Valisine ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çağrım var. Bu taleplerimizi göz önünde bulundurarak iki tarafı bir araya getirip, çözüm yolunun bulunması. Biz onlarla görüştük ancak halen bir dönüş olmadı” diye konuştu. Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *