ANASAYFA arrow right Güncel

Delege seçimlerinde dost-ahbap-çavuş ilişkisi olmamalı

Delege seçimlerinde dost-ahbap-çavuş ilişkisi olmamalı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
CHP’de 8 Kasım’da mahalle delege seçimleri, 14 Aralık 2019- 27 Şubat 2020 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak.
CHP’de 8 Kasım’da mahalle delege seçimleri, 14 Aralık 2019- 27 Şubat 2020 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 3 Şubat 2020 tarihinden sonra ise il kongre süreci başlayacak. Büyük Kurultay ise Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
Büyük kurultay Nisan
ayında yapılacak
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay takvimi işlemeye başladı. CHP’de ilk önce 8 Kasım 2018 tarihinde mahalle delege seçimleri gerçekleştirilecek. Daha sonra ise 14 Aralık 2019 ile 27 Şubat 2020 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak ve ilçe kongreleri tamamlandıktan sonra il kongre süreci devreye girecek. Mahalle delege seçimi, il ve ilçe kongre süreci de bittikten sonra da Nisan ayında büyük kurultay başlayacak.
Partililerin iradesi
ön plana çıkmalı
Kongre süreci hakkında konuşan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, “Demokrasinin mahallelerden inşa edilmesi gerekmektedir. Delege seçimlerinde dost-ahbap-çavuş ilişkileri değil, partililerin iradesinin ön plana çıkması lazım. Bu irade için ise ortaya sandık konulması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *