ANASAYFA arrow right Güncel

Eleştirimizi ve tavrımızı net olarak ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz

Eleştirimizi ve tavrımızı net olarak ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 Eylül’de gerçekleştirilecek 2019-2020 adli yıl açılışına çok sayıda Baro katılmayacağın
Gaziantep Barosu da, adli yıl açılışına katılmayacak
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 Eylül’de gerçekleştirilecek 2019-2020 adli yıl açılışına çok sayıda Baro katılmayacağını açıklarken, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı’da yaptığı açıklamada, adli yıl açılışına katılmayacaklarını bildirdi.
Başkan Şarklı, “Türk yargısının yapısal sorunlarının çözümü konusunda olumlu gördüğümüz her adımı desteklemeye devam edeceğiz. Ancak, samimi görmediğimiz ve idarenin denetiminde yapılmasının yargı bağımsızlığı ilkesini zedeleyeceğini düşündüğümüz 2019-2020 adlı yıl açılışına ilişkin toplantıda yer almayacağımızı, bundan sonra da eleştirimizi ve tavrımızı net olarak ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Sorunların çözümü için
herhangi bir atım atılmadı
“Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu olarak, seçildiğimiz günden bugüne kadar sorunların çözülmesi için diyalog yolu tercih edilmiştir” diyen Şarklı, “Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan “Yargı Reformu Stratejiz” toplantısına yine Yönetim Kurulu kararıyla katılım sağlanmıştır. Bu toplantıda ilan edilen Hukuk Fakülteleri’nin taban puanının 100 bine çekilmesi, kontenjanların düşürülmesi, avukatlık mesleğine alımda sınav şartı konulması, vergi konusundaki iyileştirmeler, yeşil pasaport ve tutuklamalarla ilgili açıklamalar olumlu görülmüş ve desteklenmiştir. Ancak gelinen süreçte “Yargı Reformu Strateji” toplantısındaki açıklamaların tam aksine 4 tane yeni Hukuk Fakültesi açılmış, hakim-savcıların verdiği kararlar nedeniyle sürgün politikası devam ettirilmiş, Hakim-Savcı alımlarında liyakat ilkesine yine uyulmadığı gözlemlenmiş, Avukatların dosya incelemesindeki sorunlar yine devam etmiş, duruşma salonlarından Avukatlar yaka paça dışarı atılmış, vergisel sorunları çözüme ulaştırılmamış, yeşil pasaport konusunda herhangi bir adım atılmamış” değerlendirmesinde bulundu.
Türk yargı sisteminin
çok ciddi sorunları var
Türk yargı sisteminin çok ciddi sorunları dururken Meclisin tatile girmesini eleştiren Başkan Şarklı, adliyelerdeki baroların otopark ve Baro Odası talepleri konusunda herhangi ciddi ve somut adım atılmadığı eleştirisinde bulunurken, “Yargıda hedef süre uygulamasının kağıt üzerinde kaldığı, kararnamelerle görevlerine başlayan hakim ve savcıların dosyaları ele alıp inceleyememesinden kaynaklı yaşanan gecikmeler nedeniyle de yargıya duyulan güvenin git gide azaldığı, ilk derece mahkemelerinin sayılarının artırılması, adliye binalarının genişletilerek Bölge Adliye Mahkemesi sayılarının artırılması ile gelişme amaçlanırken aksine hukuk dünyasında gerilemenin yaşandığı, adliyelerin avukatların da “işyerleri” olduğu gerçeğinin kabul görmediği bir dönemde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesinin ne kadar gerçekçi olduğu hususunda tereddüt hasıl olması maalesef kaçınılmazdır” diye açıklamalar yaptı. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *