ANASAYFA arrow right Güncel

Hekimlik dünyanın en kutsal mesleklerinden biri

Hekimlik dünyanın en kutsal mesleklerinden biri
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Atatürk Kültür Merkezinde, Üniversitemiz “Tıp Fakültesi 2010–2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi
Yeni hekim adayları göreve hazır

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde, Üniversitemiz “Tıp Fakültesi 2010–2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi.
Hekimliğin birtakım bilgilerle donanmakla yetinilecek bir meslek olmadığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Hekim yetiştirme sanatı, usta çırak ilişkisinin barındırıldığı ve mutlaka geri dönüşlerinde alınması gerektiği ve içerisinde teorik bilgilerin öğrencilere direk olarak aktarıldığı bir süreç olamaz. Göreve geldiğimiz günden itibaren bütün tıp fakültesi eğitiminin mutlaka gözden geçirilmesi ve yeni bir şeyler yapılması konusunda bütün arkadaşlarımla birlikte hemfikirdik. Maddi ve manevi bütün imkanlarımızı öğrencilerimiz için açıyoruz. Öğrencilerimizin iyi birer doktor olması bize üniversitemizin gelecekte birer ayna olması bakımından son derece önemli” diye konuştu.
Prof. Dr. Coşkun, “Hekimlik, bilgi donanımının üzerine iletişim ve empati kurma sanatının inşa edildiği bir meslektir. Bu nedenle hekimlik diğer mesleklerden daha ayrıdır. İnsana direk odaklı olan mesleklerin başında gelmektedir. O itibarla karşınızdaki insanı anlayabilecek, onun bütün dertlerine deva olabilecek ve onunla hakikaten hemhal olabilecek noktada bir eğitim almanız gerekir. Hekimliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden birisi olduğunu söyleyen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, “Hepimiz kendimizi yoklayarak eğitim anlamında daha iyiyi yapmak için uğraşacağız. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimlerle bazı şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Bizler öğretim üyesi olarak koltuğumuzun altında üç büyük karpuz taşıyoruz. Bir tarafta eğitim, bir tarafta rutin hasta işlemleri, diğer taraftan ise araştırmacı kişiliğimiz. Bunların üçünü birden aynı anda götürmek gerçekten kolay değil. Öğretim üyeliği maddi ve manevi açılardan büyük fedakarlıklar istiyor. Ülkemizde maalesef rutin hasta hizmeti dendiği zaman üniversite hastaneleri öncelikli olarak akla geliyor. Bu nedenle de üniversite hastaneleri yoğun bir hasta yükü ile karşılaşıyor. Biz eğitimin farkındalığını tüm ekibimizle birlikte iyileştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Üniversite Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik, idari personel, öğrenci ve aileleri katıldı.

resim

“Tıp Fakültesi 2010–2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *