ANASAYFA arrow right Güncel

Hepsi, yanlış sistemin ve yanlış uygulamanın kurbanı

Hepsi, yanlış sistemin ve yanlış uygulamanın kurbanı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, son zamanlarda artış gösteren mobbing üzerine bir açıklama yaptı
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, son zamanlarda artış gösteren mobbing üzerine bir açıklama yaptı

Kazak, “Bilindiği üzere 10 gün önce Beykent İmam Hatip Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni olarak görev Saadet Harmancı’nın okul İdarecilerinin “memurluk hayatınız pamuk ipliğine bağlı, sizi bitiririz" sözlerine ve yapılan mobbinge dayanamadığı gerekçesiyle, intihar ettiği öne sürülmüştü. Hepsi yanlış sistemin ve yanlış uygulamanın kurbanı. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olduğu gibi bu çarpık sisteminde yapacağı buydu. Ve nihayet yaptı da” şeklinde konuştu.
Kamuoyuna yansıyan intihar
olduğu gibi yansımayanlarda var
“Bilinmelidir ki; bu intihar sadece Aysbergin (buzdağının) görünen ve kamuoyuna yansıyan kısmıdır. Ya kamuoyuna yansımayanlar” ifadelerini kullanan Kazak, “Uğradığı mobbinge ekmek kaygısıyla sineye çekenler mi?, Uğradığı mobbinge gelecek kaygısıyla boyun bükenler mi?, Uğradığı mobbinge sair sebeplerle sessiz kalanlar mı?, Hangisini sayayım. Hangisini söyleyeyim. Hangi Bakanlık çalışanından söz edeyim. Sağlık çalışanı perişan, Öğretmen perişan. Memur perişan, Teknisyen perişan” serzenişinde bulundu.
Kısacası mızrak
çuvala sığmaz
Kazak, “Genç bir öğretmeni hayatının ve mesleğinin baharında intihara sürükleyen ve bir idareciye “memurluğun pamuk ipliğine bağlı” sözlerini söylettiren sistem nasıl sürdürülebilir? Bir idareci hangi yetki ve hangi kanuna dayanarak ifade edebilir. Elbette kamu çalışanlarını köleliğe mahkûm eden sözleşmeli çalışma modeli ile. Elbette kamu çalışanlarını yurdundan yuvasından eden sözleşmeli çalışma modeli ile. Elbette kamu çalışanlarını eşinden ve çocuklarından ayrı düşüren sözleşmeli çalışma modeli ile tehdit eder. Artık sözün bittiği yerdeyiz. ‘Kısacası mızrak çuvala sığmaz’ olmuştur” diye ifadelere yer verdi.
Yetkililerinden feryadımızı
ses vermelerini istiyoruz
Bu kadar olumsuz çalışma koşullarına birde iş bilmez, liyakatsiz ve kibir abidesi idareciler eklenince kamu kurumlarının hem memurlar açısından zindan olmaya hem idareciler tarafından tehdide açık olmaya devam edeceğini söyleyen Türkiye Kamu Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, konuşmasını şöyle bitirdi: “O halde; kamu çalışanlarını canından bezdiren ve her türlü mobbinge açık olan bu ucube sistemden biran önce vaz geçilmeli ve vatandaşlarımıza fedakârca hizmet sunan kamu görevlileri rahatlatılmalı ve huzura kavuşturulmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak; bu haklı talebimizi bir kez daha yineliyor ve hükümet yetkililerinden feryadımızı ses vermelerini istiyoruz.” Fatma Karabacak
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *