ANASAYFA arrow right Güncel

İl Başkanı Hayri Sucu istifa etmeli, bu karar Genel Merkez’in ayıbıdır

İl Başkanı Hayri Sucu istifa etmeli, bu karar Genel Merkez’in ayıbıdır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesi önceki akşam gerçekleşti. Görüşm
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesi önceki akşam gerçekleşti. Görüşmeden Gaziantep’in İyi Parti’ye bırakılması sonucunun çıkması soğuk duş etkisi yarattı

CHP Gaziantep eski İl Başkanı Asım Meriç, CHP Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplana “Sesleri çıkmıyor” sözleri ile yüklenirken, İl Başkanı Hayri Sucu ve il yönetiminin bir an önce istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Meriç, “İl Başkanı Hayri Sucu, oturduğu yerden istifa ederim diyor, beceremedin, yapamadın istifa et” dedi. CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Lütfü Demir, “Eğer böyle bir şey varsa Genel Merkez Gaziantep’i gözden çıkarmıştır, yok saymıştır. Bu karar Genel Merkez’in ayıbıdır. Kime danışarak bu kararı almışlardır? İddia ediyorum, örgütümüzün bir bireyi dahi Gaziantep’i iyi Partiye teslim edin dememiştir” şeklinde konuştu.
Gaziantep’te ittifak
soğuk duş etkisi yarattı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 31 Mart yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı göstermeyecek olması CHP Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinde adeta şok etkisi yarattı. Duruma birçok partili sert tepki gösterdi. Bu durum karşısında İl Başkanı Hayri Sucu ve yönetimi ile birlikte ilçe başkanlarının ve yönetimlerinin nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.
İki parlamenterimiz
var, sesleri çıkmıyor
CHP Gaziantep eski İl Başkanı Asım Meriç, “İki parlamenterimiz var, sesleri çıkmıyor, İl örgütünün sesi çıkmıyor. İl örgütünün bir etkinliği yok. İl Başkanı Hayri Sucu’nun istifa etmesi lazım. İl yönetimi toplantı yapıyor, katılan yok, böyle iş mi olur? Gaziantep, Türkiye’nin 6’ıncı büyük ili, neyi kime teslim ediyorsunuz? İyi Parti’nin Gaziantep’te kazanma şansı yoktur. Böyle bir kararın alınması Gaziantep’te il teşkilatının olmadığını gösteriyor. Kadın ve gençlik kolları çalışamıyor” eleştirisinde bulundu.
Gaziantep bunu haketmedi
“Böyle bir şey varsa acı” diyerek sözlerine başlayan CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Lütfü Demir, “Gaziantep örgütü bunu hak etmedi. Çünkü 1988 yılında İlçe Başkanlığı dönemimde 1989’da yapılan yerel seçimlerde Gaziantep’te büyükşehir belediyesi de dahil olmak üzere bütün ilçeleri de almıştık. Ankara’dan şehrimize heyetler gelmiş, ancak hiç kimsenin haberi yok. Heyet il, ilçe yöneticilerine ve başkanlarına danışmışlar. Oysa söz ve karar sahibi olan örgüttür, örgüte danışmaları gerekirdi. Her zaman dediğim gibi yöneticiler yürekli, cesur kararlı ve tuttuğunu koparabilmelidir, söz veriyorsa arkasında durmalıdır” diye açıklamalarda bulundu. Fatma Karabacak
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *