ANASAYFA arrow right Güncel

İnternetten alış-veriş yaparken dikkatli olun

İnternetten alış-veriş yaparken dikkatli olun
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.32
Tüketici Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Bülent Yılmaz, internetten yapılan alışverişlere dikkat edilmesi uyarısında bulunurken, “Tüketicilerimiz hiç bilinmeyen adı duyulmamış internet sitesi yerine bilinen internet sitelerinden alış veriş yapmalıl
Tüketici Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Bülent Yılmaz, internetten yapılan alışverişlere dikkat edilmesi uyarısında bulunurken, “Tüketicilerimiz hiç bilinmeyen adı duyulmamış internet sitesi yerine bilinen internet sitelerinden alış veriş yapmalılar. Çünkü adı duyulmamış siteler belli bir zamandan sonra kapanıyor. İnternetten yapılan alışverişlerde bile elektronik bir sözleşmenin yapılması lazım. Ayrıca tüketicilerimiz satın aldıkları ürünü 14 gün içerisinde iade edebilirler” dedi.
Bazı ürünler cayma
hakkının dışındadır
İnternetten ve telefon ile yapılan alışverişlerin kanunda mesafeli satış olarak geçtiğini ifade eden Yılmaz, bu tür alışverişlerde sanal kart kullanılması önerisinde bulunurken, “Bazı ürünler cayma hakkının dışındadır. Yani çabuk bozulabilen ve son kullanma tarihi geçecek olan ürünler, kişiye göre hazırlanan ürünler, herhangi bir elektronik cd ve kitap gibi suiistimali olan ürünler ve hijyen açısından sorun teşkil edecek ürünler kapsamın dışındadır” ifadelerini kullandı.
İnternetten, sağlık ürünleri
sipariş edilmemeli
Tüketicinin kargoya verilen ürünü almak gibi bir zorunluluğunun bulunmadığını kaydeden Yılmaz, internetten satılan sağlık ürünlerinin alınmaması gerektiğinin altını kalın harflerle çizerken, “İlaç sadece eczanelerde bulunur. Eczane dışında sağlık beyanı ve taahhüdü içeren hiçbir ürünü internetten almayın. Tüm ilaçlar Sağlık Bakanlığı’nın kontrolündedir, eczane dışında satılamaz. Çünkü bu ilaçların içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz, insan hayatını tehlikeye sokacak maddeler konuluyor, bundan dolayı büyük tehlike arz ediyor” şeklinde açıklama yaptı.
Mağdur olanlar Tüketici
Hakem Heyetine başvursun
İnternetten alışveriş yapıp da mağdur olanların Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetine başvurmalarını isteyen Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Bülent Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Başvurduklarında tüketiciler mağduriyetlerinin giderilmesini talep edebilirler, ancak sorun güvenilir olmayan siteler satışı yaptıktan kapatıyorlar. Dolayısıyla hakem heyetleri tüketici lehine karar verse dahi, tüketici bu kararı uygulayacağı muhatap bulamıyor.” Hüseyin Karataş



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *