Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde anlaşma sağlanamayan işyerlerinde eylemler sürüyor
Asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılmasının ardından fabrika yönetimlerinin maaş zamlarını beklemeye başlayan işçiler, Şubat ayı maaşlarının hesaplara yatırılması ile büyük şok yaşadı. Yatırılan ücretleri düşük bulan işçiler, iş bırakma eylemine başlamışlardı. Sonrasında işçiler çalıştıkları fabrikalarla büyük oranda anlaşma sağlamış ve yeniden işlerinin başına dönmüştü.
Çalışma barışının olmadığı bir yerde üretim azalır ekonomi daha kötüye gider
Genel İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen, “İşçilere geçinebilecekleri kadar maaş verilmediği sürece çalışma barışının sağlanması çok zor. Çalışma barışının olmadığı bir yerde üretimin azaldığını ve ekonominin daha da kötüye gideceğini biliyoruz. O yüzden işçilere geçinebilecekleri kadar ücret verilmeli” dedi.
Sendikaların taleplerine kulak verilmeli
İşçilerin aldıkları ücret ile geçinemediklerini için iş bırakma eylemi yaptıklarını ifade eden Göçmen, “Asgari ücret belirleme sürecinde açıklanacak asgari ücretin yetersiz olduğunu ve sıkıntılar ortaya çıkaracağını belirtmiştik. Sendikaların taleplerine kulak verilmeli. İşçiler, çok fazla para istemiyor. Sadece evini geçindirebilecek kadar maaş istiyor. İşçileri dinleyip ona göre iyileştirmeler yapılsa hiç kimse iş bırakma eylemi yapmaz” şeklinde konuştu.
Fiyat artışları sürdükçe, çalışma hayatında sıkıntılar devam edecek
Günümüz şartlarına göre asgari ücretin üç ayda bir revize edilmesi gerektiğini kaydeden Göçmen, “Asgari ücrete zam yapılalı üç ay olmasına rağmen maaşların ne kadar eridiği ortaya çıktı. Dolayısıyla sadece Antep OSB değil, ülkenin çeşitli illerinde de ücret yetersizliğinden kaynaklı olarak eylemler yapılıyor. Fiyat artışları sürdükçe, asgari ücret üç ayda bir güncellenmedikçe çalışma hayatında sıkıntılar devam edecek ” açıklamasını yaptı.