ANASAYFA arrow right Güncel

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 18.47
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 18.48
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 25 kentte kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 6.Bölge Müdürlüğü Gaziantep için de sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, saat 12.00 ila 19.00 saatleri arasında kentte etkili olacak olan sağanak yağış ani sel, su baskını, yıldırım, ani rüzgar ve fırtınaya karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Gaziantep Valiliği, bugün Gaziantep'te beklenen kuvvetli yağış nedeniyle olası ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması için vatandaşları uyardı.

Gaziantep Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Gaziantep’te yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *