ANASAYFA arrow right Güncel

Mehmet Erdoğan’a Moğolistan’ın en büyük devlet nişanı

Mehmet Erdoğan’a Moğolistan’ın en büyük devlet nişanı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a Moğolistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yabancı devlet adamlarına verilen en yüksek devlet nişanı olan Kutup Yıldızı Devlet Nişanı verildi. Erdoğan’a verilen Devlet Nişanı nedeniyle TBMM’de
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a Moğolistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yabancı devlet adamlarına verilen en yüksek devlet nişanı olan Kutup Yıldızı Devlet Nişanı verildi. Erdoğan’a verilen Devlet Nişanı nedeniyle TBMM’de tören düzenlendi.
Türkiye-Moğolistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen törenle Moğolistan Cumhurbaşkanı Battulga Khaltmaa’nın talimatıyla Moğolistan Meclisinden çıkarılan bir kararnameyle yabancı devlet adamlarına verilen en büyük devlet nişanı olan Kutup Yıldızı Devlet Nişanı verildi.
Kutup Yıldızı Moğolistan’ın en büyük devlet nişanı
Moğolistan Cumhur Başkanı Battulga Khaltmaa’nın talimatıyla Türkiye’ye gelen Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold Mıyegombo ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, son 3 dönemdir Türkiye-Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini başarıyla sürdürerek iki ülke arasındaki dostluk bağların güçlendirilmesi, ticaretin geliştirilmesi ve Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a; Moğolistan Devleti’nin en büyük nişanı olan ve Cumhurbaşkanının talimatıyla Moğol Meclisince çıkarılan bir kararname ile verilen Kutup Yıldızı Nişanı verildi. TBMM’de düzenlenen törene Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold Mıyegombo ile TBMM Başkanı İsmet Kahraman’ın yanı sıra Moğolistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Chinzorig Sodnom, Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Moğolistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ayursaikhan Tumurbaatar, Moğolistan milletvekilleri Ganbold Davaa, Soltan Gombojaı, Purevdorj Bukhchuluun ve çok sayıda davetli katıldı.
İlk Kez Bir Türk Parlamentere Nişan Verildi
Törende duygularını dile getiren Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye’de ilk kez bir parlamenterin böyle bir nişanla ödüllendirildiğini belirterek kendisi için bu ödülün büyük anlam ifade ettiğini belirtti. Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a geçtiğimiz dönemlerde Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı Kırgızistan Bişkek Üniversitesi’nde düzenlenen törenle Fahri Profesörlük unvanı da verilmişti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, "Kadınlarımız, üreten ve büyüyen Türkiye’nin gücüne güç katıyor.” dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, kadının toplumdaki rolünün ve etkinliğinin, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.
Koçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Dünyada ve ülkemizde siyasetten bilime, kültür-sanattan eğitime hayatın her alanında kadınlar giderek daha fazla yer almaktadır. Statüsü her geçen gün daha da güçlenen kadınlarımız, üretici iş gücüyle çalışma hayatında da söz sahibi olmaktadır. Geldiğimiz bu noktada hayata geçirilen yasal düzenlemeler kadar kadınlarımıza yönelik şiddet ve istismara karşı gelişen toplumsal refleksin de çok büyük önemi vardır. Türkiye, kadın hakları konusunda pozitif, ayrımcılığa varan bir zihinsel dönüşümü başarıyla sürdürmekte, bunun neticesinde ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz ettiren kadınlarımızın sayısı sürekli artmaktadır. Kadının toplumdaki rolü ve etkinliğinin, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu iyi biliyoruz. Onların tam ve eşit haklarla daha güçlü ve üretken bir şekilde toplumda var olmaları, ülke refahımızı arttıracak, üreten ve büyüyen Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Şehit ve gazi anneleri ile eşleri başta olmak üzere sevginin, şefkatin, merhametin ve fedakârlığın sembolü tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *