ANASAYFA arrow right Güncel

Memur, gişe görevlisi ve dağıtıcı sıkıntımız had safhada

Memur, gişe görevlisi ve dağıtıcı sıkıntımız had safhada
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Gaziantep PTT’de personel sıkıntısının devam ettiğine vurgu yapan Türk Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, “Öz
Gaziantep PTT’de personel sıkıntısının devam ettiğine vurgu yapan Türk Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, “Özellikle dağıtımda çalışan arkadaşlarımızın gece gündüz özverili çalışmaları sonucu bazı sıkıntıları atlattık. Bu arkadaşlarımız haklarını almalı ve ödüllendirilmelidir” şeklinde konuştu, yukarıda ki başlığı söyledi: “Memur, gişe görevlisi ve dağıtıcı sıkıntımız had safhada.”
Personel için olumlu
adımlar bekliyoruz
PTT’nin kendi içerisinde yetişen kişiler tarafından yönetilmeye başlandığını ifade eden Yavuz, bu durumun çalışanlar açısından sevindirici olduğunu söylerken, PTT’nin özüne döndüğünün altını çizdi. “PTT içerisinden gelen kişilerin Daire Başkanlığına gelmesine sevindik. Yeni Genel Müdüründen personeller için olumlu adımlar bekliyoruz. Çünkü personellerin çok sıkıntıları var” ifadelerini kullandı.
İdari Hizmet Sözleşmelilerin
fazla mesai sıkıntıları var
İdari Hizmet Sözleşmelilerin fazla mesai ile ilgili sıkıntılarının bulunduğuna dikkat çeken Yavuz, “Çalışanlar bir hafta 40 saat çalışmazlarsa Cumartesi günü çalışmaları hesaba alınmıyor. Bu yanlıştır. 399 Kanun Hükmünde Kararname ile çalışanlara görevde yükselmeleri için İHS şartı getiriliyor. Dolayısıyla kendi içlerinde görevde yükselemiyorlar. Bu nedenle bu sorununda çözülmesini bekliyoruz” dedi.
Liyakat esaslı bir görevde yükselme
sisteminin getirilmesini istiyoruz
Memurun enflasyon altında ezdirildiğini ve 4+4 zammın yetersiz olduğunu hatırlatan Başkan Yavuz, Türkiye Kamu Sen olarak hükümete 10 memur paketi sundu. Sözleşmeli çalışanlara kadro verilmeli ve gelir vergisi mağduriyetleri çözülmeli. Birçok memur yüzde 15 vergi dilimine girerken belli bir zaman da sonra yüzde 25 vergi dilimine giriyor. Dolayısıyla vergi yüzde 15’e sabitlenmeli. 3600 ek gösterge tüm kamu çalışanlarına verilmeli. Memurlara da bayram ikramiyesi verilmesini istiyoruz. Kırmızıçizgimiz olan liyakat esaslı bir görevde yükselme sisteminin getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Eşit işe eşit ücreti
savunuyoruz
Gaziantep PTT çalışanların iş yükünün fazla olduğunu dile getiren Türk Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Özel kargolar gibi kapasitemize doldu almıyoruz diyemiyoruz. Çünkü bu kargoaları almak bizim görevimiz. PTT şubelerinde memur, gişe görevlisi ve dağıtıcı sıkıntımız had safhada. 3 milyona yakın nüfusu olan Gaziantep’te yüzde 40 kapasiteli personelle çalışıyoruz. Dolayısıyla bir an bir an önce personel sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Ayrıca 399 Kanun Hükmünde Kararname ile İHS’li çalışanları aynı işi yapmalarına rağmen farklı ücret alıyorlar. Eşit işe eşit ücreti savunuyoruz.” Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *