ANASAYFA arrow right Güncel

“Meslek odaları ve emek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin”

YAYINLAMA: 07 Kasım 2022 / 20.58
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2022 / 20.58
DİSK, KESK, TMMOB’un Gaziantep temsilcilikleri ve şubelerinden oluşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası ve Emek Platformu bileşenleri, yaptıkları ortak açıklamada, “TTB ve diğer akademik meslek odaları ve emek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin” ifadelerini kullandılar.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, “TTB’nin kurumsal kimliğini itibarsızlaştırma çabanız boşuna. Şebnem hoca derhal serbest bırakılsın. Hekimlerin özgür iradesiyle yaşattığı örgütümüzden ellerinizi çekiniz” açıklamasını yaptı.

Yılmaz, “Bilindiği gibi Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı uluslararası bir adli tıp kongresinde iken bir medya kanalınca kendisine yöneltilen bir soruya verdiği, kendi uzmanlık alanı ile ilgili görüşünü içeren cevap üzerine önce soruşturma açılmış ve 26 Ekim tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir aydının bir entelektüelin bir akademisyenin üstelik kendi uzmanlık alanında görüşünü ifade etmesine tahammül edemeyen ve demokratik bir ülkede olması gereken hukuk kurallarını çiğneyerek gözaltına alan anlayış bununla yetinmemiş işi Merkez Konseyi görevden almaya ve TTB’nin iç işleyişini dizayn etmeye kadar vardırdı. Adalet Bakanı TTB ve TMMOB için yeni bir hazırlık içinde olduklarını ifade etmiştir. Uyarıyoruz. Aklınızdan bile geçirmeyin. TTB, 6023 sayılı kanun kapsamında kurulmuş anayasal bir kurumdur. Yetkileri yasa çerçevesinde belirlenmiş kamu niteliğinde bir kurum” hatırlatmasında bulundu.

Türk Tabipler Birliği’nin hekimlerin özlük hakları için mücadele eden bir örgüt olmasının yanı sıra anayasanın verdiği yetkiyle toplum sağlığını geliştirme görevini de üstlendiğini söyleyen Yılmaz, “Bilimsel bir gerçektir ki emeğin öncelenmediği, demokratik koşulların, özgürlük ve barış ortamının sağlanamadığı toplumlarda ‘Sağlık’ korunamaz. Bu değerler sağlıklı olma halinin gereği. TTB hekimlerin özlük haklarını ‘Emek bizim söz bizim’ diyerek zorlu bir mücadele dönemi geçirdi. Ha keza pandemi döneminde doğru bilgileri ve uyarıları duymak isteyen herkes kulağını TTB’ye çevirdi” dedi.

 ‘Sözün özü bilim, bilimsel düşünce ve yöntem, ideolojilerden farklı olarak hiçbir etki altında olmadan korkusuzca gerçekleri söyler’ diyen Başkan Yılmaz, “Gerçekleri doğruları barışı sağlık hakkını savunduğu için TTB tarihinde birçok hoca, Nusret Fişek ten Füsun Sayek'e, Erdal Atabek'ten Ata Soyer e nice nice başkanlar, Türkiye'nin aydınlık yüzleri baskılara, sansüre ve cezalara uğratıldı. Baskı yapanlar unutulmuş, oysa bizim değerlerimiz tarihteki yerini aldı. Bugün de aynı durumdayız” tespitini yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *