ANASAYFA arrow right Güncel

Ne zaman öleceğiz korkusu ile yaşamak istemiyoruz

Ne zaman öleceğiz korkusu ile yaşamak istemiyoruz
YAYINLAMA: 11 Şubat 2024 / 14.43
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2024 / 18.41

Sağlık çalışanlarına ve doktorlara yönelik saldırılar ve şiddet sürüyor. Geçen hafta Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisinde görevli Dr. Ahmet Hamdi Göçer, muayenesini yaptığı ve tedavisini düzenlemeye çalıştığı hastanın eşi tarafından saldırıya uğradı

2023’ün son aylarında Aile Sağlığı Merkezleri’nde görevli iki doktorun saldırıya uğramasının şokunu atlamayan Gaziantep, yeni bir doktor saldırısı ile sarsıldı. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisinde görevli Dr. Ahmet Hamdi Göçer, muayenesini yaptığı hastanın eşi tarafından darp edildi. Yaşanan saldırı sonrasında burnu kırılan doktoru aynı zamanda muayenesini yaptığı hastanın kardeşi tehdit etti.

Her gün başka bir sağlık çalışanı sağlık teröristlerinin saldırısına uğruyor

Doktora saldırıyı sert bir şekilde kınayan Hekim Birliği Sendikası Gaziantep Şubesi Başkanı Dr. Gökhan Erdoğan, “Her gün bir meslektaşımız her gün başka bir sağlık çalışanı sağlık teröristlerinin saldırısına uğruyor. Biz sağlık hizmeti sunarken şifa dağıtırken önce biz sağlıklı olmak önce biz hayatta olmak istiyoruz. Biz artık caydırıcı önlemler alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Güvenlik görevlilerinin desteği olmasa meslektaşımız belki de canından olacaktı

Erdoğan, “Güvenlik görevlilerinin desteği olmasa meslektaşımız belki de canından olacaktı. Hep sorduk yine soruyoruz ne zaman koruyacaksınız? Caydırıcı önlemler almak için kaç hekimin daha ölmesini bekliyorsunuz? Bir saldırgan düşünün önce bir hekime saldırıp burnunu kırıyor, yanında görev hemen hemşire hanıma saldırıp dudağını patlatıp sonra kaçmaya çalışıyor. Tutuklamaya çalışan kolluk görevlilerine muhalefet etmeye çalışıyor” dedi.

Saldırganın 14 ayrı suçtan sabıkası var

“Saldırganın 14 ayrı suç kaydının olup denetimli serbestlik ile bizim aramızda bulunması da işin bonusu. Bu nasıl bir denetimdir veya bizi bu kişilerden koruyacak olan nedir?” sorusunu soran Erdoğan, “Her gün bir meslektaşımız her gün başka bir sağlık çalışanı sağlık teröristlerinin saldırısına uğruyor. Biz sağlık hizmeti sunarken şifa dağıtırken önce biz sağlıklı olmak önce biz hayatta olmak istiyoruz. Biz artık caydırıcı önlemler alınmasını istiyoruz. Biz artık ne zaman öleceğiz korkusu ile yaşamak istemiyoruz” açıklamasını yaptı.

Saldırganın adli makamlarca tutuklanmasını talep ediyoruz

Başkan Erdoğan, “Yaşadığımız son olay bize tekrar hatırlattı hepimiz ölümle burun buruna çalışıyoruz. Meslektaşımıza saldıran bu canilerin mevcut mevzuatımızda bulunduğu üzere; CMK M.100/3-J  bendine göre “Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu” durumunda kişinin tutuklu yargılanması gerekmektedir. Bu maddeye istinaden saldırganın adli makamlarca tutuklanmasını talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *