ANASAYFA arrow right Güncel

Rekabet Kurumu'ndan beyaz eşya şirketlerine soruşturma kararı

Rekabet Kurumu'ndan beyaz eşya şirketlerine soruşturma kararı
YAYINLAMA: 27 Eylül 2021 / 19.30
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2021 / 19.30
Aralarında Samsung, LG ve Arçelik gibi şirketlerin de olduğu bazı beyaz eşya firmaları hakkında rekabet soruşturması açıldı.

Rekabet Kurumu, Arçelik Pazarlama A.Ş., BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş., Gürses Kurumsal Tedarik ve Elektronik Tic. Paz. A.Ş., LG Electronics Tic. A.Ş., Samsung Electronics İstanbul Paz. ve Tic. Ltd. Şti. ve SVS Dayanıklı Tük. Mall. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açtı.

Kurumdan yapılan açıklamada söz konusu soruşturmanın ilgili teşebbüslerin distribütörlerinin, "yetkili satıcılara internet satış yasağı getirmek ve/veya yeniden satış fiyatı tespitinde bulunmak" iddialarını araştırmak üzere açıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada önaraştırma sonucunda elde edilen bulguların ciddi ve yeterli bulunarak söz konusu şirketler hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği aktarıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *