ANASAYFA arrow right Güncel

Şebeke devletti 30 milyon çarptı

Şebeke devletti 30 milyon çarptı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.44
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.44
Gaziantep merkezli olarak 12 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı.. Çetenin merkezi Gaziantep, lideri Antepli…


Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan istihbarat çalışması sonucunda, liderliğini M.K'nin (50) yaptığı organize bir suç örgütü tespit edildi.

Suç örgütünün Nurdağı ilçesinde tarım sektöründe faaliyet göstermek üzere paravan şirketler kurarak, sahte evrak düzenleyip, kamu kurularını dolandırdığını tespit eden polis, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla çalışma başlattı.

Başta Gaziantep olmak üzere Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Van, Batman, Adıyaman ve Malatya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda paravan şirketler kurarak, sahte evrak düzenleyip, kamu kurumlarını dolandırdığı iddiasıyla 62 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar arasında Van Ticaret Borsası'nda görevli bir kişi ile muhtarların da bulunduğu öğrenildi.
Bu arada 12 ilde gerçekleştirilen operasyonlara 500'ün üzerinde polis ve jandarmanın katıldığı, yaklaşık 70 adreste arama yapıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan 62 kişi, Gaziantep'te sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

10 aydan beri 400 kişi takibe alındı
İlk belirlemelere göre zanlıların devleti 30 milyon lira dolandırdığı tespit edilirken, operasyonlarda 62 kişi yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aldığı istihbari bilgiler doğrultusunda kurulan paravan şirketlerle devleti zarara uğratan bir şebekenin olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Yaklaşık 10 ay önce başlatılan geniş kapsamlı operasyon kapsamında yaklaşık 400 kişi takibe alındı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bütün ayrıntıları inceleyen polis operasyonun çemberini genişletti.
12 il ve 12 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdüren polis şebekenin oluşturduğu paravan şirketlerle devletten çiftçiler için destekleme parası aldığını tespit etti. Bütün delilleri tek tek bularak incelemeye alan polis yapılan çalışmaların ardından önceki gün Cumhuriyet Savcısının talimatıyla operasyonun sonuçlandırılması için düğmeye bastı. Sabahın erken saatlerinde 12 ilde ve bu illere bağlı 12 ilçede Jandarma'dan da destek alan polis 65 adrese eş
zamanlı baskın yaptı.
İlk olarak şebeke lideri olduğu ileri sürülen Mehmet K.'nin Gaziantep'teki evini arayan polis birçok evraka da el koydu. Gaziantep Polisi, aralarında Van Ticaret Borsası'ndan çalışan bir memur, 2 köy muhtarı ve çok sayıda çiftçinin bulunduğu toplam 62 kişiyi gözaltına aldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarda da arama yapan polis sahte olduğu tahmin edilen birçok evraka da incelemek üzere el koydu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler için klasörler dolusu evrak hazırlandı.
Şüpheliler adliyeye sevk edilmeden önce klasörler taşındı. Daha sonra şüphelileri alan polis yoğun güvenlik önlemleri altında emniyet müdürlüğünden çıkardı. Şüpheliler 3 otobüse sığdırılırken Çevik Kuvvet ekiplerinin uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldığı gözlendi. Şüpheliler 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet' suçlarından Nurdağı ilçesinde hakim karşısına çıkarılacak. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından müfettişler gönderilerek ayrıca bir inceleme başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan şebeke üyelerinin sadece 10 ay içinde hayali şirket, arsa ve çiftçilerle devletten 3 Milyon TL aldığı ancak, şebekenin bugüne kadar bu yöntemlerle devletten 30 milyon TL aldığı tahmin ediliyor. Operasyon kapsamında şu iller bulunuyor, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Van, Batman, Adıyaman ve Malatya bulunuyor.

resim
İlk olarak şebeke lideri olduğu ileri sürülen Mehmet K.'nin Gaziantep'teki evini arayan polis birçok evraka da el koydu.


Öte yandan şebeke üyelerinin sadece 10 ay içinde hayali şirket, arsa ve çiftçilerle devletten 3 Milyon TL aldığı ancak, şebekenin bugüne kadar bu yöntemlerle devletten 30 milyon TL aldığı tahmin ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *