ANASAYFA arrow right Güncel

Seçim sonuçlarını çok iyi okuyacağız mesajlarını çok iyi değerlendiriyoruz

Seçim sonuçlarını çok iyi okuyacağız mesajlarını çok iyi değerlendiriyoruz
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2023 / 22.09
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2023 / 22.09
AK Parti Gaziantep 28. Dönem Milletvekilleri seçim değerlendirme toplantısı yaptı

Toplantıya önceki Dönem Adalet Bakanı ve AK Parti 28. Dönem Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Mehmet Eyup Özkeçeci, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan, Bünyamin Bozgeyik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Teymur, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile partililer katıldı.

Gaziantep’in sorunlarını çözmek için gayret edeceğiz

14 Mayıs seçimlerinin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğuna dikkat çeken Gül, “Gaziantep yüzde 59,76 ile Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldı. 8 Ak Parti, 1 MHP olmak üzere 9 milletvekilini meclise taşımış oldu. Amacımız, siyasetimiz şehrimize ve ülkemize hizmet etmek. Hep beraber Gaziantep’in sorunlarını çözmek için gayret edeceğiz. Seçim sonuçlarını çok iyi okuyacağız, vatandaşlarımızın mesajlarını çok iyi değerlendiriyoruz. Kendi eksiklerimizi görüp telafi edeceğiz” dedi.

İstikrar sürecek, Gaziantep büyüyecek ve daha da kalkınacak

“Huzurun, kardeşliğin ve istikrarın şehri Gaziantep’in kararı ve iradesi bize emanet” diyen Gül, “Ekmeğimizi beraber büyüteceğiz, özgürlüğümüzü beraber artıracağız. Bu seçimde Gaziantep’te kaybeden hiç kimse yok. İttifak içindeki tüm partilerimizle birlikte yeni dönemde vatandaşımızın birliği ve beraberliği için çalışmaya devam edeceğiz. İstikrar sürecek, Gaziantep büyüyecek ve daha da kalkınacak. Kuşatıcı, birleştirici bir dille herkesin hizmetkarı olacağız” açıklamasında bulundu.

AK Parti birinci parti olarak yoluna devam ediyor

Gül, “Bu süreçte girmedik gönül çalmadık kapı bırakmamak için tüm aday arkadaşlarımız canla-başla çalıştılar. 55 milyonu aşkın vatandaşımız sandığa giderek bir kişinin bile burnu kanamadan çok güzel bir demokrasi örneğinin verilmesi takdire şayan. İnsanımız kutuplaşmadan bıktı, fotoğrafı çekip sandığa gidiyor ve kararını veriyor. Dolayısıyla milletimizde değerlendirmesini yaptı, seçimler sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Türkiye hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin ait olduğunu tüm dünyaya gösterdi. AK Parti birinci parti olarak yoluna devam ediyor. Sadece Gaziantep değil, Edirne’den Kars’a kadar tüm milletimiz kazandı” şeklinde konuştu.

İnsanlar demokrasiye sandığa koştu

Seçim öncesinde Türkiye’ye demokrasiyle ilgili ev ödevleri veren ülkelerin olduğunu söyleyen Gül, “İçeriden ve dışarıdan demokrasi özgürlüğü ve birtakım yaklaşımların hepsini gördük. Almanya’sından İngiltere’sine kadar birçok ülkenin manşetlerinde 'Türkiye demokrasisine, sözde ders' vermeye çalışanlara milletimizin bir demokrasi dersiyle cevap verdiğini herkes gördü. Almanya’da yüzde 76, Amerika’da yüzde 77 İngiltere’de yüzde 67 olan seçime katılım ülkemizde yüzde 90’a yakın bir katılımla ortaya çıktı. İnsanlar demokrasiye sandığa koştu. Bu yönüyle halkımız batı demokrasilerine örnek olacak, önemli bir demokrasi dersi verdi” ifadelerini kullandı.

Ticari ve hayatı ve yaşamı canlandırmak için gayret ediyoruz

Gül, “Önceki gün ilk ziyaretimizde İslâhiye ve Nurdağı’na gittik. İslahiye’deki esnafımız için dükkanların inşaatlarını önümüzdeki hafta bir kısmını teslim edeceğiz, ayrıca inşaatlara devam edeceğiz. Hiçbir esnafımız, “Dükkanım yıkıldı, ağır hasarlı eve ekmek götüremiyorum” demeyecek. İslahiye’de 200 dükkanlı küçük sanayi sitesi yapıyoruz. Ticari ve hayatı ve yaşamı canlandırmak için gayret ediyoruz. Biz oy almak için değil gönül almak için siyaset yapıyoruz. Biz yaraları sarıncaya kadar hükümet olarak, parti olarak, vatandaş olarak bu şehrin vekilleri olarak orada olmaya devam edeceğiz” diye konuşma yaptı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *