ANASAYFA arrow right Güncel

Seçimin kaderini sığınmacılar belirledi

Seçimin kaderini sığınmacılar belirledi
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 19.00
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 19.00
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı'nın belirlendiği 28 Mayıs seçimlerinin kaderini sığınmacıları belirlediğini öne sürerek, "Artık muhalefetin Zafer Partisi çatısı altıda birleşmesinin zamanı gelmiştir.

21 yıldır bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Türk Milleti’nin zaferi için Zafer Partisi’ne davet ediyoruz" dedi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için milyonlarca seçmen sandık başına gitti. Türkiye'yi 5 yıl boyunca yönetecek olan Cumhurbaşkanının belirleneceği tarihi seçim için vatandaşlar tercihini yaptı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha seçildi.

Seçim sonrası bir değerlendirme yapan Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, 14 Mayıs'ta yapılan ilk tur seçimde Zafer Partisi'nin kazandığı oyların, varılan mutabakat çerçevesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na adeta firesiz yansıdığını söyledi.

Seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 milyon 725 bin, Kılıçdaroğlu'nun ise 25 milyon 432 bin oy aldığını ifade ederek, "İki aday arasında yaklaşık 2,3 milyon fark var. Başta Suriyeli ve  Afganlı olmak üzere vatandaşlık verilen sığınmacılar, bizlerin ve ülkenin kaderini belirledi. Ülkenin yarısı farklı düşünüyor ama sığınmacılar yüzünden seçimlerde farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Devletin tüm imkanlarını kullanan AK Parti, adil olmayan koşullarda gerçekleşen bu seçimde hakkı olmayan sözde bir zafer kazanmıştır" diye konuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan mutabakat ve daha sonra yaşanan gelişmeler ile önümüzdeki günlerde yaşanacak siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Pamuk, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın da belirttiği gibi; CHP’den partimize ilk telefon 18 Mayıs’ta geldi. İlk ziyaret 19 Mayıs’ta, ikinci ziyaret ise 22 Mayıs’ta yapıldı. 24 Mayıs’ta protokol imzalandı. Zafer Partisi’ne kalan 3.5 gündü. Bu 3.5 gün içinde yığınakta yapılan hata ancak bu kadar düzeldi.

Zafer Partisi üzerine düşeni yapmıştır. Ancak stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor.

Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği mücadelesinden taviz vermeden devam edecektir.

Artık ne küresel güçlerin ne Türk siyasetinin unsurlarının yok sayamayacağı bir Zafer Partisi gerçeği vardır. 21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Türk Milleti’nin zaferi için Zafer Partisi’ne davet ediyorum.

Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır.

Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur. Özetle ümitsizliğe yer yok.

Sevgili Zafer Partisi teşkilat mensubu mücadele arkadaşlarım yokluklar içinde verdiğimiz bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin Zafer’i ile taçlandıracağız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *