ANASAYFA arrow right Güncel

Sonbaharda kırmızının, turuncunun sarının tonu sanatçıları besliyor

Sonbaharda kırmızının, turuncunun sarının tonu sanatçıları besliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.24
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.24
Trabzonlu ressam Ekrem Kutlu, resimlerinin özünde Karadeniz’in bulunduğunu belirterek, “Yeşilin her tonu, sonbaharda ise kırmızının, turuncunun sarının tonları biz sanatçıları besliyor. Ayrıca, Trabzon sanat üretmek için çok huzurlu şehir&#822
Trabzonlu ressam Ekrem Kutlu, resimlerinin özünde Karadeniz’in bulunduğunu belirterek, “Yeşilin her tonu, sonbaharda ise kırmızının, turuncunun sarının tonları biz sanatçıları besliyor. Ayrıca, Trabzon sanat üretmek için çok huzurlu şehir” dedi.
Sanatın ve sanatçının buluşma merkezi haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde 21’inci kişisel resim sergisini açan Kutlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, resim çalışmalarını Akçaabat’taki atölyesinde sürdürdüğünü söyledi.
Akçaabat’ta sanatın gelişmesi için yüzlerce resim ve fotoğraf sergisi bile çalıştay düzenlediğini kaydeden Kutlu, bugüne kadar 5’i yurtdışı olmak üzere 20 kişisel resim sergisi açtığını, Sanko Sanat Galerisi’nde 21’inci sergisini açtığına dikkat çekti.
Ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlıboya resimler yaptığını anlatan Kutlu, Trabzon’un sanat üretmek için çok huzurlu şehir olduğuna vurgu yaptı.
Resimlerinin özünde bulunan Karadeniz’in köylerini, yaylalarını, tepelerini, denizini, sislerini gördüğü gibi değil düşündüğü gibi anlattığını kaydeden Kutlu, fotoğraf veya doğaya bakarak resim yapmadığına ve hiçbir rengi kullanmaktan korkmadığına vurgu yaptı.
En zor dengelenen renkleri kullandığını anlatan Kutlu, “En koyu kırmızıyı yeşille, sarıyı morla ve turuncuyu maviyle kullanırım. Bildiğimiz renk kurallarının dışına çıkmayı daha farklı armoniler denemeyi çok seviyorum” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *